Arja Pajunen suunnisti SM-pronssia – jo aiemmin syksyllä hän nappasi SM-kultaa

Oriveden Ponnistuksen Arja Pajunen sijoittui kolmanneksi suunnistuksen SM-erikoispitkän kilpailussa Jämsässä lauantaina.

Pajunen kilpailee D65-sarjassa. Lauantaina kisassa hänen sarjansa radalla oli mittaa 7,4 kilometriä.

Pronssia ottaneen Pajusen aika oli 1.47,19. Sarjan voittoon suunnisti Kalevan Rastin Hennariikka Lonka, jonka aika oli 1.44,06. Hopeaa otti Rajamäen Rykmentin Elina Kukkasjärvi ajalla 1.45,28.

Matkaan D65-sarjassa lähti 30 suunnistajaa, joista kahden suoritus hylättiin.

Jämsässä oli mukana myös muita Oriveden Ponnistuksen suunnistajia.

H65-sarjassa Jarmo Kallio oli sijalla 43. Hänen aikansa oli 2.40,04. Matkaan 9,7 kilometrin radalle lähti 56 suunnistajaa.

H70-sarjassa Raimo Pusa suunnisti sijalle 26. Hänen aikansa oli 1.52,22. Sarjan kisamatkan pituus oli 7,9 kilometriä ja matkaan lähti 58 suunnistajaa.

Myös Jukka Jarva oli mukana kisoissa. Hän osallistui H45-sarjan kisaan, mutta lopputuloksena oli keskeytys. Sarjan kisamatkan pituus oli 17,2 kilometriä. Metsään lähti 34 suunnistajaa, joista yhdeksän keskeytti kisan.

SM-kulta oli jo plakkarissa

Arja Pajunen voitti jo aiemmin syksyllä SM-kultaa suunnistuksen keskimatkoilta Hyvinkäällä pidetyissä kisoissa.

Pajunen voitti D65-sarjansa ajalla 24.04. Radan mitta oli 2,0 kilometriä.

Muilla mitalisijoilla Hyvnkään kisassa olivat viime viikonlopulta tutut nimet. Kalevan Rastin Hennariikka Lonka oli hopealla ajalla 25.29 ja pronssia otti Rajamäen Rykmentin Elina Kukkasjärvi. Hän jäi Pajusesta tasan kaksi minuuttia.

Keskimatkan SM-kisoissa Oriveden Ponnistuksen suunnistajista olivat mukana myös Tero Kopra, Jukka Jarva, Heikki Lepistö, Raimo Pusa, Tiina Uotila ja Antti Uotila.

Kopra oli H40-sarjassa sijalla 32 ajalla 44.50. Matkaan 4,3 kilometrin radalle oli lähtenyt 50 miestä. Voiton sarjassa otti Angelniemen Ankkurien Tuomo Mäkelä ajalla 30.18.

H45-sarjassa Jarva suunnisti sijalle 36. Hänen aikansa oli 44.44, kun voiton ottaneen Helsingin Suunnistajien Jani Lakasen aika oli 29.54. Radan mitta oli 4,1 kilometriä ja sille lähti yhteensä 50 suunnistajaa.

Lepistö osallistui H65-sarjaan. Loppuajalla 33.06 hän otti sijan 38. Voiton vei Tarpian Suunnan Esa Toivonen ajalla 22.48. Mukaan 2,5 kilometrin radalle oli lähtenyt 50 miestä.

Pusa suunnisti H70-sarjassa sijalle 42. Hänen aikansa oli 37.06. Kisaradan pituus oli 2,1 kilometriä. Kultaa otti Suunta-Seppojen Erkki Turunen, joka suoritti radan ajassa 22.22.

Tiina Uotila oli mukana D35-sarjassa. Hän suunnisti sijalle 38 ajalla 1.06.08. Radalla oli mittaa 3,6 kilometriä. Sarjan voiton vei Paimion Rastin Inga Dambe ajalla 31.34. Mukana sarjassa oli 44 suunnistajaa.

Antti Uotila suunnisti H60-sarjan B-finaalissa kolmanneksi. Hänen aikansa 2,5 kilometrin radalla oli 29.49. Uotila jäi B-finaalin toisesta sijasta kymmenen sekuntia, sillä toiseksi sarjassa suunnisti Lynxin Timo Ritakallio ajalla 29.39. Sarjan voittoon suunnisti Espoon Akilleksen Jyrki Kiviniitty ajalla 26.45. H60B-sarjassa oli mukana 23 suunnistajaa.