Konsta Saarinen vaihtaa kalustoa ja luokkaa SM-sarjan päätöskisoihin – ”Hieno homma kuskin kannalta, kun pääsee nelivetoisen ja tehokkaamman auton rattiin”

Konsta Saarinen (oik.) uuden autonsa edessä. Vierellä myös kartanlukija Joni Mäkelä. Kuva: Konsta Motorsport

Rallin SM-sarjan alkukaudella Konsta Saarinen kilpaili SM4-luokassa etuvetoisella Ford Fiestalla. 17-vuotias orivesiläinen on kartanlukija Joni Mäkelän kanssa SM-pistetaulukossa kuudentena.

Kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun, Mikkeliin ja Kouvolaan, Saarinen vaihtaa kuitenkin luokkaa ja kilpa-autoa.

– Fiestalle löytyi ostaja, minkä jälkeen päädyimme hankkimaan nelivetoisen Mitsubishi Lancerin. Kyseisellä autolla voitettiin juuri elokuun alussa Nelivetomies-kilpailu Suomen MM-rallin yhteydessä, Konsta Saarinen selvittää rallitiedotteessaan.

Kokemusta ja valmistautumista ensi kauteen

Tiedotteen mukaan Konsta Motorsport -tiimissä päästään nyt valmistautumaan jo hyvissä ajoin kauteen 2023, jolloin SM-sarjan uuden luokkajaon myötä kyseisellä autolla pääsee juuri sopivaan kilpaluokkaan.

– Meidän uusi automme on kansallisen Fin-R-luokituksen kilpuri, jolla on tähän mennessä joutunut ajamaan SM-sarjan pääluokassa. Kalusto ei toki ole nyt kilpailukykyinen SM1-luokassa, mutta luokkien uudistuksen myötä ensi kaudella tilanne on aivan toinen, Saarinen kertoo.

– Tämän kauden kahdessa SM-rallissa haetaan kokemusta uudesta autosta ja samalla valmistaudutaan huolella ensi kauteen. Hieno homma kuskin kannalta, kun pääsee nelivetoisen ja tehokkaamman auton rattiin.

– Testien perusteella huomasin, että tosi tarkkana saa olla, koska vauhtia on enemmän ja autokin painaa reilusti enemmän. Ennakoin, että se olisi voinut olla vaikeampaakin löytää nelikolla ajamisen niksit, Saarinen kertoo tiedotteessa.

Rallin SM-kauden toiseksi viimeinen SM-osakilpailu ajetaan viikonloppuna Mikkelissä. Kilpailussa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 106 kilometriä.

Leave a Comment