Juuso Hassi käy mitalitaistoon Kalevan Kisoissa – näyttömahdollisuutta EM-kisapaikkaan ei kuitenkaan enää tullut

Juuso Hassi lähdössä 10-ottelun 400 metrille Kalevan Kisoissa Ratinassa viime kesänä. Viikonloppuna Hassi taistelee jälleen mitalista nyt Joensuussa järjestettävissä kisoissa.  Arkistokuva: Juha Jäntti

Kalevan Kisoissa Joensuussa 10-ottelussa kohtaavat tutut kilpakumppanit. Viime kesän kolmonen Juuso Hassi  saa vastaansa monivuotisen kilpakumppaninsa Elmo Savolan. 10-ottelusta jäivät pois viime kesän kultamitalisti Leo Uusimäki ja hopeamitalisti Tarmo Savola.

Tämän kauden tilastoykkönen on Ähtärin Juuso Toivonen 7 228 pistettä. Toisena on Ponnistuksen Juuso Hassi 7 186 pistettä. Elmo Savolalla ei ole tilastotulosta.

Ottelua käydään lauantaina ja sunnuntaina. Valmentaja Jaakko Hassi arvioi, että mitalitaistoon tulevat Juuso Hassi, Elmo Savola, Juuso Toivonen ja Petri Ihander.

Kalevan Kisoista ottelijat odottivat pääsevänsä antamaan viimeisen näytön EM-kisajoukkueeseen. Sitä ei kuitenkaan tullut.

Jaakko Hassi sai tietää vasta tiistaina, että täydennysvalinnat eivät koske ottelijoita. EM-kisoihin ei siis valittu yhtään miesottelijaa. Korkeushyppääjä Sini Lällä sen sijaan kuuluu edustusjoukkueeseen.

Kymäläinen ja Viljanen kuulassa

Hirsilän Pyrkivän Kaisa Kymäläinen on tilastokolmonen naisten kuulassa tuloksella 16,30.

Kullan vienee Senja Mäkitörmä (17,53) tai Eveliina Rouvali (17,51), kumpikin EM-kisoihin valittuja. Kaisa Kymäläisen (16,30) pronssisijaa voi uhata ainoastaan Emilia Kangas (15,94). Ponnistuksen Oona Viljanen havittelee pistesijaa (13,50).

Ponnistuksen korkeushyppääjälupaus Teemu Laurikainen lähtee kohentamaan kesän parasta tulostaan 199.

Lauri Hassi juoksee 800 metriä kauden parastaan 1.53,85 tavoitellen.

Juttua muokattu 4.8. kello 10.03: Korjattu viime kesän hopeamitalistin nimeksi Tarmo Savola, ja lisätty Juuso Toivonen valmentaja Jaakko Hassin mainitsemiin mitaliehdokkaisiin Juuso Hassin, Elmo Savolan ja Petri Ihanderin kanssa.

Leave a Comment