Paikalliset urheilijat ovat tarjonneet makeaa mahan täydeltä – olisiko nyt porkkanoiden vuoro?

Orivesiläinen penkkiurheilukansa on saanut viime aikoina makeaa mahan täydeltä, kun paikalliset urheilutähtemme ovat olleet kovassa iskussa. Muun muassa Parvelan Retu on ollut pysäyttämätön, ja yleisurheilijat ovat niittäneet menestystä.

Suojan kenttä on tuttu paikka korkeushyppääjä Sini Lällälle, ja nyt hän edusti Suomea Eugenen kentällä MM-kisoissa Oregonissa. Viikonlopun kruunasi varaedustajan paikalta Pohjoismaiden mestaruuskisoihin päässyt Oona Viljanen, joka nappasi kuulan N20-sarjassa hopeaa uudella ennätyksellään.

Sen lisäksi, että paikkakuntamme ykköstykit ovat huikeita urheilijoita, ovat he myös upeita esikuvia junioriurheilijoillemme, joita ei viime vuosina ole Suojan kentällä ruuhkaksi asti ollut.

Monessa lajissa esikuvien menestyksen tuoma huuma on saanut myös juniorit liikkeelle. Kautta urheiluhallien ja kisapaikkojen vanhempia kuitenkin mietityttävät muun muassa kalliit osallistumismaksut.

Yhteinen pelko kuuluu olevan, että tämä syö innokkaita harrastajia. Useampi kymppi yhden illan kilpailuista on monessa perheessä liikaa.

Junioreiden osallistumismaksuissa olisikin mietinnän paikka. Olisiko mahdollista tarjota ensin porkkanaa ja varmistaa siten, että meillä on oonaviljasia ja sinilällöjä myös tulevaisuudessa?

Leave a Comment