Varaedustajan paikalta kisoihin ja suoraan mitaleille! – Oona Viljanen pukkasi ennätystyönnöllään hopeaa Pohjoismaiden mestaruuskisoissa

Oona Viljanen
Oona Viljanen tuulettaa PM-hopeaa Malmön stadionin ulkopuolella. Kuva Anette Saalismaa

Oriveden Ponnistuksen Oona Viljanen pääsi edustamaan Suomea varaedustajan paikalta, kun Pohjoismaiden mestaruuskisojen maajoukkueeseen valittu Gita Reinholm lähti suorittamaan vapaaehtoista asepalvelusta.

Viljanen täytti hyvin paikkansa, sillä hän tuli N20-sarjassa toiseksi omalla ennätyksellään 13,50. Voiton vei Ruotsin Linn Gustafsson tuloksella 13,87. Kolmanneksi tuli Suomen toinen edustaja Anette Saalismaa 13,21.

Oona Viljanen paransi vuodentakaista ennätystään 16 senttiä. Työntösarjassa viisi työntöä kantoi yli 13 metrin. Viides, yliastuttu olisi ollut vielä ennätystyöntöäkin pidempi.

– Kunto on hyvässä nousussa. Piippuun jäi vielä paljon parannettavaa. Oman ikäryhmän SM-kisoissa Vaasassa ja Kalevan Kisoissa Joensuussa olen vielä kovemmassa iskussa. Tavoite on kilpailla väkevästi oman ikäryhmän, N19-mestaruudesta, kertoo Viljanen.

Suomen tilaston kärki N19-sarjassa on Saga Vanninen 14,86, Gita Reinholm 13,68 ja Oona Viljanen 13,50. Moniottelija Vannisella saattaa olla muita suunnitelmia lajivalikoiman suhteen. Silloin iskisivät mestaruustaistoon Viljanen, Reinholm ja viime kauden mestari Anette Saalismaa.

Malmössä Samuli Purola juoksi 200 metrin Suomen ennätyksen 20,47. Nykyisin Pyrinnön paidassa juokseva, Längelmäeltä kotoisin oleva Lasse Hämelahti edusti Suomea M22-sarjassa.

Hän paransi 200 metrin ennätyksensä lukemiin 21,55 (+1,7) B-erässä. Hämelahti on nyt Suomen tilastossa miehissä kuudentena.

– Kunto on hyvässä nousussa, Oona Viljanen iloitsee. Seuraavaksi tähtäimessä ovat SM-kisat. Kuva: Enni Aula

Leave a Comment