Sasky haluaa ostaa nyt Ylioppilastalon opetuskäyttöönsä Tampereella

Tampereen Ylioppilastalo on saamassa uuden omistajan. Koulutuskuntayhtymä Sasky jätti tänä torstai-iltana tarjouksen kiinteistöstä Tampereen kaupungille. Sasky valjastaisi talon opetuskäyttöön.
Tampereen Ylioppilastalo on saamassa uuden omistajan. Koulutuskuntayhtymä Sasky jätti tänä torstai-iltana tarjouksen kiinteistöstä Tampereen kaupungille. Sasky valjastaisi talon opetuskäyttöön.

SASKY koulutuskuntayhtymä (Sasky) jatkaa merkkikiinteistöjen hankkimista ja niiden kunnostamista korkeatasoisiksi opetustiloiksi. Nyt Saskyn katseet ovat Ylioppilastalossa.  Saskyn yhtymähallitus hyväksyi tänään torstaina ostotarjouksen jättämisen Tampereella Kauppakatu 10:ssä sijaitsevasta liike- ja toimistokiinteistöstä eli Ylioppilastalosta. Kaupan edellytyksenä on, että kiinteistössä voidaan harjoittaa opetustoimintaa. Kiinteistökauppa toteutuu, jos Tampereen kaupungin kiinteistö- ja osaamislautakunta hyväksyy tarjouksen.

Kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti sanoo, että Ylioppilastalosta remontoitavat tilat palvelisivat hyvin Saskyn opetustarjontaa.

Lahti muistuttaa, että Saskyn toiminta Tampereella on laajentunut viime vuosina voimakkaasti. Sen jälkeen, kun Tampereen palvelualan ammattiopisto fuusioitui Saskyyn vuonna 2017, sen opiskelijamäärä on noussut 190 opiskelijasta noin 500 opiskelijaan.

– Lisääntyneeseen tilantarpeeseen saatiin parannusta, kun Sasky vuoden 2020 syksyllä osti Pyynikillä sijaitsevan Haapasen huvila -nimisen kiinteistön ja on kaupan jälkeen kunnostanut sitä opetustoiminnan ja hallinnon tarpeisiin.

– Koska Saskyn opiskelijamäärät Tampereella ovat edelleen olleet kasvussa, on Sasky etsinyt aktiivisesti lisäopetustiloja Tampereen palvelualan ammattiopiston lähiympäristöstä. Tulevalla Ylioppilastalon kiinteistökaupalla pystytään turvaamaan opiskelijoille ja henkilökunnalle lisää asiaankuuluvia opetus- ja työtiloja.

Saskyn rakennustoimikunta on tutustunut Ylioppilastaloon, ja se on todennut, että Ylioppilastalon tiloja voitaisiin hyödyntää laajasti eri opetusalojen käyttöön. Tilat soveltuisivat esimerkiksi liiketoiminta-alan, matkailualan, ravintola- ja catering-alan, lavaste- ja messurakentamisen sekä media- ja musiikkialan käyttöön.

Saskyn yhtymähallitus on käsitellyt Ylioppilastalon ostamisasiaa kokonaisvaltaisesti kokouksessaan 24. helmikuuta sekä kuullut asiassa Saskyn edustajia.

Sasky varaa alustavasti kiinteistön kunnostamiseen vuosina 2023-2025 varattaisiin 2 – 2,5 miljoonaa euroa.

Tässä vaiheessa Sasky ei kerro tarjouksensa euromäärää.

Ostotarjouksen kohteena olevassa kiinteistössä harjoitetaan tällä hetkellä muun muassa ravintola- ja tapahtuma-alan toimintaa. Kyseiset toiminnot tulevat jatkumaan samojen vuokralaisten toimesta myös kiinteistökaupan jälkeen.

MATTI PULKKINEN

Leave a Comment