OrPon Teemu Laurikainen voitti nuorten SM-kultaa – kisan voittotulos oli myös nuoren miehen uusi ennätys ja kauden kotimainen kärkitulos

Teemu Laurikainen, nuorten SM-hallikisat
M19-sarjan mitalikolmikko koronaviruksen vaatimin suojuksin palkintokorokkeella. Keskellä Suomen mestari Teemu Laurikainen. Kuva: Erja Laurikainen

Oriveden Ponnistuksen korkeushyppääjä, 17-vuotias Teemu Laurikainen jatkoi komeita arvokisasuorituksiaan nuorten SM-hallikisoissa Helsingin Liikuntamyllyssä.

M19-sarjan suomenmestaruus kirjattiin Laurikaiselle hänen ennätystuloksellaan 203. Tulos on kauden kotimainen kärkitulos, ja sillä sijoittuu miestenkin tilastossa neljänneksi. Kärki on Daniel Kososella tulokselle 222.

Yli ensimmäisellä yrityksellä

Laurikainen aloitti kisan korkeudesta 180 korkeudesta. Hän hyppäsi kaikkiaan yhdeksästä korkeudesta. Ensimmäinen pudotus tuli korkeudesta 201. Siinä tuli yksi pudotus.

Ennätyskorkeutensa Laurikainen ylitti ensimmäisellä yrittämällä. Hän teki vielä kolme yritystä korkeudesta 205. Yrityksistä kolmas oli erittäin lähellä onnistua.

Hopeaa kisassa sai Sjundeo IF:n Johan Grönroos tuloksella 194. Kolmas oli JKU:n Joonas Lapinkero tuloksella 180.

Lyhyellä verryttelyllä kisakorkeuksien kimppuun

Menomatka Helsinkiin oli tuhota Laurikaisen kilpailumahdollisuuden. Kisaryhmän kulkuneuvo simahti ennen Helsinkiä.

Erja Laurikainen soitti kisapaikalle, voiko kisaan tulla mukaan hieman jäljessä varmistuksen jälkeen. Lupa tuli, mutta Laurikaisen piti olla kisapaikalla kilpailun alkuhetkillä.

Laurikaiset ehtivät perille kello 15.10, kun kisa alkoi 15.30.

– Lyhyeksi jäi verryttely, mutta kilpailu sujui rennosti. Paikat ovat kunnossa ja suorituspaikka oli erinomainen, kertoi Teemu Laurikainen.

Laurikaisen hallikausi päättyi tähän kisaan. Kesällä Laurikaisen tavoitteena on ylittää korkeus 210.