Kokoontumisrajoitukset päättyvät Pirkanmaalla – tilojen terveysturvallisuutta koskeva määräys jatkuu vielä helmikuun loppuun

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa oleva kokoontumisrajoitus päättyy perjantaina 18. helmikuuta. Aluehallintovirasto tiedotti asiasta torstaina.

Kokoontumisrajoitukset voidaan päättää, sillä terveydenhuollon kuormitus on vähitellen tasaantumassa, vaikka koronatartuntojen määrä onkin alueella edelleen korkea.

Tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva määräys jatkuu sen sijaan vielä helmikuun loppuun avin torstaina tekemällä uudella päätöksellä.

Päätöksen mukaan tilojen käyttö on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Toimija voi toteuttaa velvoitteensa toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla.

Riskiä voi alentaa esimerkiksi edellyttämällä kasvomaskin käyttöä, tehostamalla ilmanvaihtoa, rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla kävijöiden osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikat aiempaa väljemmin.

Toimenpiteistä on tehtävä kirjallinen suunnitelma.

Voimassa oleville koronarajoituksille vaihtoehtona olevan koronapassin käyttöä on rajoitettu valtioneuvoston asetuksella 28. helmikuuta asti.

Koronapassia ei voi siis käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille, vaan toiminnanharjoittajan on noudatettava voimassa olevaa rajoitusta. Asetus on voimassa koronaepidemian leviämisalueilla.

Juttua on muokattu 18.2.2022 kello 15.10: Juttuun on vaihdettu 18. päivän viikonpäiväksi perjantai ja otsikosta päivä on poistettu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?