Avi: Pirkanmaan uudet koronarajoitukset voimaan lauantaina

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kuntien alueelle tartuntatautilain perusteella uutta päätöstä, joka koskee kokoontumisrajoitusta ja tilojen sulkua ajalle 8.1.- 21.1.2022.

Aluehallintovirasto tiedotti päätöksen valmistelusta keskiviikkona ja se tiedottaa asiasta uudestaan perjantaina.

Päätöksellä kielletään edelleen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa, mutta ei enää ulkotilassa.

Tilojen sulkua koskeva määräys kohdentuu tiloihin aiempaa rajatummin. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Uudet määräykset eivät vaikuta alueella voimassa olevaan, tartuntatautilain 58 d -pykälän mukaiseen päätökseen, joka asettaa edellytyksiä tilojen käytölle ja koskee myös sellaisia tiloja ja toimintoja, jotka eivät ole sulkupäätöksen kohteena.

Joulukuun lopussa annetun päätöksen mukaan asiakas- ja yleisötiloista vastaavat toimijat määrättiin järjestämään tilojen käyttö siten, että asiakkaiden, toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Kyseinen päätös määrättiin voimaan 30. tammikuuta asti.

Aluehallintoviraston aiemman päätöksen mukaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty 7. tammikuuta asti.

Lisäksi yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat on suljettu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?