Koulutus kunnossa ja aikaa annettavana? – kunnat toivovat eläkkeellä olevia terveydenhuollon ammattilaisia, opiskelijoita tai alanvaihtajia rokottamaan

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen kunnat tarvitsevat kipeästi lisää henkilökuntaa selvitäkseen väestön rokotuksista. Nyt apuun etsitään sellaisia terveydenhoitoalan ammattilaisia, jotka voisivat elämäntilanteensa vuoksi tulla joustavalla tavalla apuun.

Tehtävästä kiinnostuneita henkilöitä sairaanhoitopiiri kehottaa ottamaan yhteyttä haluamaansa työskentelykuntaan esimerkiksi sen rekrytointisivuston kautta.

Sairaanhoitopiiri tiedotti rokottajien tarpeesta viime viikolla ja kertoi samalla, että koronarokottajia tullaan lähiviikkoina rekrytoimaan runsaasti lisää.

Sairaanhoitopiirin alueen kunnat toivovat, että esimerkiksi eläkkeellä, erilaisilla työvapailla tai muissa tehtävissä olevat terveydenhuollon ammattilaiset sekä alan opiskelijat tulisivat rokottamaan pirkanmaalaisia.

Sairaanhoitopiirin tiedotteessa mainitaan, että väestön koronarokottaminen on tällä hetkellä pandemian torjunnan tärkein keino, koska sillä voidaan vähentää vaikean taudin ilmaantuvuutta ja suojella riskiryhmiä.

Vain asianmukaisen koulutuksen saaneet voivat rokottaa

Pistettäviä rokotteita saa antaa vain lääkäri ja asianmukaisen koulutuksen saanut terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, kätilö ja sairaanhoitajana laillistettu ensihoitaja.

Terveydenhoitaja-, sairaanhoitaja- tai kätilöopiskelija voi toimia tilapäisesti sen laillistetun terveydenhuollon ammattihenkilön tehtävissä, johon hän opiskelee, sen jälkeen kun hän on suorittanut hyväksytysti kaksi kolmasosaa kyseisen koulutuksen opinnoistaan. Rokottamisen näytön voi ottaa vastaan kokenut rokottaja.

Vähintään 4. vuosikurssin suorittanut lääketieteen tai hammaslääketieteen kandidaatti voi antaa koronavirusrokotuksia, jos hänet on merkitty terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin, hänen perehdytyksestään on huolehdittu ja edellytykset lääkärin tai hammaslääkärin tehtävässä toimimiseen täyttyvät

Kunnat huomioivat avustaviin työtehtäviin rokotuspaikoille myös lääketieteen toisen ja kolmannen vuosikurssin opiskelijat sekä sairaanhoidon opiskelijat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?