Nyt tarkkana, mitä ehdokas lupaa

Aluevaalien ehdokasasettelu päättyi tiistaina. Viimeisimmän tiedon mukaan Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustosta paikkaa tavoittelee 11 orivesiläistä tai juupajokelaista. On äärimmäisen hienoa, että lähialueelta on saatu listoille ehdokkaita. Se lisää kiinnostusta vaaleja kohtaan, kun mukana on tuttuja henkilöitä.

Hyvinvointialueen valtuutetut päättävät jatkossa muun muassa kouluterveydenhuollosta, neuvolapalveluista, toimeentulotuesta, vaativasta sairaanhoidosta, ambulansseista ja niin edelleen. Lista on loputon.

Iso vastuu tiedon jakamisesta on paitsi tiedotusvälineillä myös aluevaalien ehdokkailla. Äänestäjien kannattaa seurata vaali-ilmoittelua ja sitä, mistä ehdokkaat puhuvat. Nyt mitataan, kuka ehdokkaista todellakin tietää, mistä hän on menossa hyvinvointialueen valtuustoon päättämään.

Yllätys ei olisi, mikäli vaalikampanjoissa luvattaisiin säilyttää paikkakunnan sote-palvelut ja kerrottaisiin, miten ehdokas aikoo puolustaa kotikuntansa terveydenhoitoa.

Kovin yksityiskohtaisiin lupauksiin kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella. Hyvinvointialueen valtuutettu ei voi edustaa omaa kuntaansa, vaan hänellä on laissa säädetty velvoite edustaa koko Pirkanmaata.

Kuka pelaa tämän pelin oikein, tulee varmasti valituksi aluevaltuustoon.

Leave a Comment