Pandemiaohjausryhmä suosittelee Pirkanmaalle laajaa etätyöskentelyä – aville esitetään yleisötilaisuuksien rajaksi 20 henkilöä

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa, että koronatapausten määrä jatkaa kasvuaan alueella. Tapausmäärässä ei näy taittumista.

– Sairaalaan tulee päivittäin keskimäärin kolme uutta koronapotilasta. Päivittäin hoidossa olevien potilaiden määrä on Taysin sairaaloissa kääntynyt kasvuun, sairaanhoitopiirin tiedotteessa todetaan.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä antoi tiistaina suosituksen, että Pirkanmaalla siirrytään etätöihin kaikissa niissä tehtävissä, joissa etätyötä on mahdollista tehdä.

Lisäksi pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle, että kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet yli 16-vuotiaille rajoitettaisiin Pirkanmaalla korkeintaan 20 henkilöön.

Isompia tilaisuuksia voisi järjestää, jos koronapassi on käytössä. Myös kunnat voivat itse päättää alueellaan järjestettävien tilaisuuksien rajoituksista.

Sairaanhoitopiirin tiedotteessa muistutetaan myös, että voimassa on laaja maskisuositus.

Kotitestejä suositellaan käytettäväksi

Pandemiaohjausryhmä suosittelee myös kotitestien käyttöä koronaviruksen testauksessa. Kotitestit toimivat potilailla, joilla on hengitystieinfektion oireita.

Kotitestiä voi käyttää esimerkiksi tilanteissa, joissa perheen lapsilla tai nuorilla ilmenee hengitystieinfektion oireita. Kotitesti voi auttaa erottamaan koronaviruksen aiheuttamat infektiot muista tällä hetkellä hengitystietartuntoja aiheuttavista viruksista.

Jos kotitesti on positiivinen sairastuneen pitää hakeutua vielä laboratoriossa tehtävään testiin.

Yhden koronarokotuksen saaneita on nyt Pirkanmaalla 87,2 prosenttia ja 82,3 prosenttia kahdesti rokotettuja yli 12-vuotiaista. Liki kolmasosa yli 80-vuotiaista on saanut kolmannen rokotteen. Yli 12-vuotiaista 4,5 prosenttia on saanut kolmannen koronarokotteen.

– Riskiryhmien ja kaikkien yli 60-vuotiaiden, joiden kakkosrokotteesta on kulunut puoli vuotta, tulisi nyt mennä hakemaan kolmas koronarokote. Läheisten olisi hyvä auttaa ikäihmisiä rokotteeseen hakeutumisessa ja ajanvarauksissa, ylilääkäri Jaana Syrjänen Taysista kertoo tiedotteessa.

Testaaminen tarkoitettu sairastuneiden diagnostiikkaan

Koronan ilmaantuvuus oli Pirkanmaalla viime viikon päättyessä 286 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viime viikon ajalta. Viime viikolla todettiin 871 uutta koronatartuntaa. Positiivisten prosenttiosuus testatuista on 11,5 prosenttia Fimlabissa testatuista.

Testattujen määrä on selvästi kasvanut ja julkista testaamista on ryhdytty käyttämään myös vaihtoehtona rokottautumiselle. Testitulosten siirtymisessä OmaKantaan menee kuitenkin tällä hetkellä yli kolme vuorokautta.

– Fimlabin testaaminen ei ole tarkoitettu koronapassin saamiseksi vaan sairastuneiden diagnostiikkaan. Vain 16–17-vuotiaille kunnat järjestävät testin koronapassin saamiseksi, muistuttaa ylilääkäri Jaana Syrjänen Taysista tiedotteessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?