Pölkky Kuusamon hyökkäysmylly jauhoi OrPon pelin riekaleiksi – samalla OrPolta karkasi mahdollisuus edetä Suomen Cupin finaaleihin

Pölkky Kuusamo käytti omia vahvuuksiaan hyväkseen, kun se otti tärkeässä lentopallon naisten mestaruusliigan ottelussa peräti kaksi voittoa. Liigapelin voiton lisäksi  Pölkky Kuusamo sai nimittäin jatkopaikan Suomen Cupin Final Touriin.

Pölkyn voittonumerot olivat 3-1 (25-14, 25-20, 23-25, 25-21).

OrPo aloitti pelin yllättäen kakkospassari Lotta Kukkosella. Hän ei saanut peliä pyörimään, mutta Kukkonen jatkoi silti toisen erän 13-9 tilanteeseen. Nea Luntamo nosti OrPon hyökkäyspelin laadun lähelle Pölkyn tasoa ja erävoitosta kilpailtiin heti tasaisesti.

Kolmatta erää OrPo johti pitkään. Pölkky pääsi kuitenkin tasoihin 20-20. Erän päätti OrPolle lopulta Ariana Pirv.

Neljännessä erässä OrPo rimpuili erävoittoa tavoitellen tilanteessa 22-20. Sitten Ada Arosen syöttövirheen jälkeen kuusamolaisten tehohyökkääjät ratkaisivat ottelun kotijoukkueen voitoksi.

Hyökkäyksien peittäminen ontui edelleen

Ottelussa tapahtui OrPon näkökulmasta odottamattomia käänteitä. Edellisten pelien pallontappajat Ariana Pirv ja Liisa Rinta-Tassi vajosivat alhaisiin hyökkäystehoihin Pölkyn torjunta-puolustuksen edessä.

Ada Aronen ei saanut peliään yleispelaajana kuosiin. Niinpä Aronen siirtyi hakkurin tontille Rinta-Tassin tilalle.

Yleispelaajaksi tuli muutaman pelin huilannut Annukka Paloniemi. Hän nousi vajaan kolme erää pelanneenakin OrPon parhaaksi pistenaiseksi saldolla 13/+11. Hänen vastaanottonsa oli lähes virheetöntä ja hyökkäyspisteitä tuli kymmenen eli yksi enemmän kuin Ariana Pirville.

OrPon peli ei kuitenkaan kaatunut vastaanottoon, sillä Pirvin nostoprosentti oli huikea 75. Akilleen kantapää on edelleen torjunta-puolustus. Se ei pystynyt peittämään Pölkyn hyökkäyssuuntia, jotka tuottivat libero Emilia Putkisaareelle aivan liian ison puolustusalueen.

Kaksi pelaajaa teki hurjan yhteispistemäärän

Pölkyn syömähampaat olivat Carlyle Nusbaum (23-177), joka latoi 43 passista 22 pistettä ja hakkuri Julie Lengweiler (22-186), joka sai 38 passia, ja niistä 20 pistettä. Kaksi pelaajaa hankkivat hyökkäyksillä siis yhteensä 42 pistettä.

Pölkyn parhaana palkittiin Langweiler. PROliberoksi valitiin ex-orpolainen Sanna Häkkinen.

Pölkky voitti torjunnat 11-5 ja hyökkäykset 47-32. Vastaanotto ja ässäsyötöt menivät lähes tasan.

– Harmittaa, kun peli ei käynnistynyt aluksi. Jatkossa pääsimme mukaan. Omaan vastaanottooni ja hyökkäyksiini olen tyytäväinen, kertoi OrPon yleispelaaja, joukkueen parhaana palkittu Annukka Paloniemi.

– Meillä oli torjunta-puolustus kunnossa. Oli helppo puolustaa torjunnan kaventamassa sektorissa, josta sain Pirvin rajut viistohyökkäykset ylös, kertoi Pölkyn libero Sanna Häkkinen.

Häviöstä huolimatta OrPo jatkaa sarjataulukossa neljännellä sijalla. Seuraava peli on lauantaina LP Vampulaa vastaan Huittisissa. Seuraavan viikon torstaina kohdataan kotona uudelleen Pölkky Kuusamo.

Leave a Comment