Seurakunnan syntymäpäiväkäyntien käytännöt muuttuvat – kirje tulee edelleen, mutta päivänsankarin pyydetään ottavan yhteyttä seurakuntaan

Oriveden seurakunta muuttaa syntymäpäiväkäyntien käytäntöjä.

Seurakunnan diakoniatyö on tähän mennessä lähestynyt 80-, 85- ja 90-vuotiaita ja siitä ylöspäin joka vuosi Orivedellä ja Juupajoella asuvia seurakunnan jäseniä.

Jokaiselle on lähtenyt kirje, jossa kerrotaan, että seurakunnan työntekijä soittaa tai vierailee merkkipäivänä, mikäli tämä päivänsankarille sopii. Nyt käytäntö vaihtuu.

Marraskuun alusta lähtien jokainen edellä mainittuun ikäryhmään kuuluva saa edelleen kirjeen, mutta nyt kirjeessä pyydetään ilmoittamaan kirkkoherranvirastoon mikäli toivoo seurakunnan työntekijän onnittelukäyntiä tai -soittoa.

Laitoksissa vierailuja tehdään edelleen mikäli se on mahdollista.

– Meillä on ollut joissakin tapauksissa haasteita löytää päivänsankarin puhelinnumeroa, jotta voisimme sopia käyntiaikaa, toteaa diakoniatyön johtava pappi Markku Mustajärvi.

Käytäntöä päätettiin muuttaa, sillä seurakuntalainen on saattanut odottaa yhteydenottoa ja pahoitella asiaa, kun sitä ei ole tullutkaan.

Leave a Comment