Saunatalo pääsi Kasvu Openissa Pirkanmaan kärkeen – toimitusjohtajan mukaan sparrauspäivät käytetyn ajan arvoiset

Saunatalo on koko toimintansa ajan ollut kasvuhakuinen yritys. Tero Helenius ja Vesa Schukoff kokosivat saunaelementtejä huhtikuussa 2017, kun yritys suunnitteli laajennusta tuotanto- ja varastotiloihinsa. Kuva: Vesa Kangas

Pirkanmaan Kasvupolun kaksi lupaavinta kasvuyritystä olivat asiantuntijaraadin mukaan orivesiläinen Saunatalo ja seinäjokelainen KVS Valaistussuunnittelu.

Valtakunnalliselle TOP 10 -listalle Saunatalo ei lopulta mahtunut, mutta toimitusjohtaja Juha Kanasen mukaan Kasvupolku-sparrauksen anti on ennen kaikkea sen sisällöissä. Valtakunnalliseen finaaliin päässeet yritykset julkistettiin loppuviikosta.

Pirkanmaan tuomaristo huomioi Saunatalon Kasvu Open -sparraajilta saadut korkeat pistearviot tehdessään valintoja. Yrityksen tiimi ja näytöt tekivät vaikutuksen tuomaristoon.

Orivedellä toimiva Saunatalo on Suomen suurin saunojen ja paneelialakattojen rakentaja. Yritys valmistaa myös puukalusteita pesu- ja kylpyhuonetiloihin.

Pirkanmaan Kasvupolku -sparraukseen valittiin mukaan 15 yritystä yhteensä 76 hakijasta. Ideana on yrityksen liiketoiminnan kehittäminen vapaaehtoisten sparraajien tuella.

– Haluttiin sekä näkyvyyttä meidän hyvälle meiningille ja toisaalta tuttavapiirissä oli hyviä kokemuksia tästä kanavasta yrityksen kehittämiseen. Olemme tasaisesti kasvava ja tulevaisuuteen katsova yritys. Orivedellekin on tehty isoja investointeja konekantaan tänä vuonna. Haemme uusia markkinoita ja tehokkuutta, ja menemme koko ajan monella saralla eteenpäin, toimitusjohtaja Juha Kananen perustelee Kasvupolku-sparraukseen hakeutumista.

Kasvupotentiaalia lähiösaunojen saneerauksissa

Konkreettiseksi tavoitteeksi asetettiin uuden liiketoimintamallin luominen korjausrakentamisen puolelle. Siihen saatiinkin ulkopuolisilta sparraajilta, eri alojen asiantuntijoilta, arvokasta lisätietoa ja kontakteja sekä hyvää ajatustenvaihtoa.

Kananen sanoo, että yrityksen kasvupotentiaali on juuri korjauspuolella.

– Saneerauspuolella ammattimainen korjausrakentaminen tulee 15 vuoden sisällä ylittämään uudisrakentamisen volyymin, kun 80–90-lukujen suuret lähiöt, joiden perheasunnoissa on yleensä sauna, tulevat uusittavaksi. Siinä on markkinoita kypsymässä. Aika tekee meille työtä, hän perustelee.

Sparrauksesta saa hänen mukaansa sitä enemmän irti, mitä paremmin itse tietää, mitä haluaa miltäkin päivältä ja henkilöltä. On pöydän ääressä sitten verotuksen tai rahoituksen asiantuntija, on hyvä miettiä valmiiksi aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

– Meillä oli näissä päivissä hyvinkin monenlaisia asiantuntijoita: heidän osaamisalojaan ovat niin myynti, markkinointi, rahoitus, yritysjärjestelyt, julkishallinto, työvoimapalvelut kuin sopimusjuridiikkakin.

Jotain sparrauksessa esiin noussutta on jo lähdetty toteuttamaankin, nimittäin oppilaitosyhteistyötä henkilöstön saatavuuden varmistamiseksi, mutta se on Kanasen mukaan vielä melko alkutekijöissään.

Tehtaalla on tälläkin hetkellä rekrytointi meneillään, eli uusia kasvun tekijöitä kaivataan joukkoon.

Sparrattavana kolmikko, ei vain yksi ihminen

Toimitusjohtaja sanoo sparrauspäivien olleen ehdottomasti käytetyn ajan arvoisia. Hän myös koki todella mielekkääksi, että niihin sai ottaa muutakin henkilöstöä mukaan. Näin saatuja kokemuksia ja ajatuksia on mahdollisuus työstää myöhemminkin omalla porukalla.

– Meillä oli kaikissa kolmessa päivässä aina kolme mukana. Nuori kehityspäällikkömme Iina Peltomäki sai varmasti uutta erilaista näkökulmaa. Kolmas sparrattavamme oli myyntijohtaja Tero Pussinen.

Kananen arvioi, että vaikkei finaalissa ollakaan, Kasvupolusta yritys saa monitahoista hyötyä.

– Siitä on varmasti apua näkyvyysmielessä. Toisaalta henkilökunta voi kokea ansaittua ylpeyttä, että heidän ansiostaan ollaan menestyvä yritys. Uskon, että ihmiset kävelevät tämän jälkeen selkä entistä suorempana.

Yksi merkittävä näkökulma yrityksiä mukaan valittaessa ja arvioitaessa on niiden kasvupotentiaali. Kananen kertoo, että heillä ei ehkä ole esitettävänään huimaa kasvuprosenttia, mutta sen sijaan tasainen 10 prosentin kasvu viimeiset kolme vuotta.

– Tällaisessa raskaassa teollisuudessa se on ihan hyvä luku. Lopputuotteet syntyvät kuitenkin käsityönä, joten kapasiteetin hallinta on tärkeää, Kananen painottaa.

Kasvu Openin valtakunnallinen tuomaristo valitsee vuoden kasvuyritykset sarjoissa pieni ja keskisuuri. Lisäksi valtakunnallisella tuomaristolla on mahdollisuus yhteen kunniamainintaan. Vuoden kasvuyritykset nimetään kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaalissa 28. lokakuuta.

Leave a Comment