Oriveden kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina muun muassa kouluverkkoasian äärelle – kokousta voi seurata striimattuna Oriveden Sanomien nettisivujen kautta

Oriveden kaupunginvaltuusto

Oriveden Sanomat striimasi vuosi sitten keväällä Oriveden kaupunginvaltuuston kokouksia, kun koronapandemia pakotti miettimään uusia tapoja siihen, että kuntalaisilla on mahdollisuus seurata päätöksentekoa. Silloin striimaukset olivat avoimia kaikille, sillä kaupunki osti palvelun Oriveden Sanomilta. Arkistokuva: Juha Jäntti

Oriveden kaupunginvaltuuston maanantaista kokousta voi seurata suorana Oriveden Sanomien nettisivujen kautta. Lehti striimaa kello 17 alkavan kokouksen alusta loppuun.

– Kun kaupunki ei nyt itse striimaa kokousta, päätimme toimituksessa pienen harkinnan jälkeen tehdä striimauksen lehden tuottamana sisältönä. On tärkeää, että kuntalaisilla on mahdollisuus päästä seuraamaan valtuustossa käytävää keskustelua ja päätöksentekoa, Oriveden Sanomien päätoimittaja Jaana Ala-Lahti sanoo.

Kaupunginvaltuusto päättää maanantaina muun muassa lakkautetaanko Hirsilän ja Karpinlahden koulut. Lisäksi se päättää kaupungin ensi vuoden tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosentit. Listalla on myös kolmen valtuustoaloitteen käsittely.

Lue myös: Orivedellä halutaan pitää kaksi eläinlääkärin virkaa – esitys yhteistoiminta-alueelle on valtuuston käsittelyssä maanantaina

Maanantaina lähetettävä kokouksen striimaus on lehden tilaajille tarkoitettua sisältöä.

Aiemmat valtuustonkokousten striimaukset lehti on tarjonnut kaikille vapaina sisältöinä, sillä Oriveden kaupunki on joko ostanut palvelun lehdeltä tai kaupunki on itse järjestänyt striimauksen.

– Maanantain striimauskeikka on nyt siis täysin lehden omaa tekemistä, Ala-Lahti painottaa.

Oriveden Sanomien kaikki digisisällöt kuuluvat lehden täystilaajien ja digitilaajien tilaukseen. Tilaajan on aktivoitava itselleen digitunnus päästäkseen käsiksi verkon tilaajasisältöihin.

– Jos kokousta haluaa seurata striimattuna, niin nyt kannattaa varmistaa, että lehden tilaus on voimassa ja digitunnukset kunnossa, Ala-Lahti sanoo.

Kokous pidetään Oriveden Kampuksen Klemetti-salissa. Myös salin katsomoon yleisö pääsee seuraamaan kokouksen kulkua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?