Naula arkkuun vai mahdollisuus?

Hirsilän ja Karpinlahden koulujen lakkauttamisesitys nosti tunteet pintaan viime viikolla. Selvitystyön pohjalta tehdystä lakkauttamisesityksestä tiedotettiin viime viikon maanantaina ja jo tämän viikon maanantaina kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että koulut yhdistetään ensi syksynä suurempiin yksiköihin.

Asian nopea etenemistahti tyrmistytti kyläläiset. Perjantaina he osoittivat esitystä vastaan mieltään Oriveden kaupungintalon edustalla ja pyysivät lisäaikaa koulujen tilanteen selvittämiselle. Hallitus ei ylimääräistä aikaa antanut, vaan nuiji selkeän esityksen pöytään.

Hallituksen toimintatapa oli loppujen lopuksi reilu kaikkia osapuolia kohtaan. Löysässä hirressä roikkuminen on kylillä nyt ohi ja väki voi keskittyä viimeiseen oljenkorteensa eli valtuutettujen lobbaamiseen. Aikaa sen työn tekemiseen on parisen viikkoa, sillä valtuusto kokoontuu päättämään koulujen kohtalosta 25. lokakuuta.

Vaikea on uskoa, että valtuusto löytäisi jostain kaupungin kassasta riittävät eurot koulujen pelastamiseen. Siksi kylillä on jo nyt syytä miettiä, onko koulujen lakkauttaminen kylien elinvoimaisuudelle oikeasti naula arkkuun vai voisiko tilanteesta lähteä kehittymään sittenkin jotain sellaista, mitä kukaan ei olisi voinut uskoa. Pettymyksen jälkeisessä ajassa voi syntyä paljon hyvää, kun sille antaa vain mahdollisuuden.

Leave a Comment