Valtio ei korvaa kaupungille liikuntapalvelujen tulojen menetyksiä

Lainsäädäntöä kuntien koronakorvauksista ei ole vielä vahvistettu. Tämänhetkisen tiedon mukaan valtio lupaa korvata kunnille osittain tai kokonaan vain sosiaali- ja terveyspalvelujen koronakustannukset (testaus, jäljitys ja rokotukset).

Korvaukset eivät koske mitään muita kunnan palveluita, kuten kunnan liikuntapalvelujen tulojen menetyksiä.

Lue myös: Hyvitysten maksamatta jääminen ei tunnu oikealta

Oriveden kaupungin liikuntapalvelut hyvittivät kausikorttien haltijoille koronan alkuvaiheessa maan hallituksen määräämät liikuntapaikkojen sulut täysimääräisinä. Kun pandemia jatkui ja liikuntapalveluiden aukiolo oli jatkuvasti epävarma, asiakkaita kehotettiin hankkimaan ensisijaisesti kerta- tai sarjakortteja.

Tänä syksynä liikuntapalvelut päätyi hyvittämään kevään sulkuaikojen vuoksi kausikorttilaisille kuukauden verran maksutonta käyttöaikaa.

Hyvitykset on toteutettu normaalia korttien käyttöoikeutta laajempana, sillä kausikortit käyvät hyvitysaikana sekä liikunta- että uimahalliin riippumatta siitä, kumpaanko liikuntapaikkaan kortti on alun perin hankittu.

Hyvitys toteutetaan siten, että kortin voimassaoloaikaan lisätään kuukauden jatkoaika tai jo päättyneeseen voimassaoloaikaan lisätään kuukauden verran lisää käyttöaikaa. Hyvitys on siis täysimääräisesti kausikorttilaisten hyödynnettävissä.

Käyttöaikaa on lisätty myös sellaisiin sarjakortteihin, joille on kevään sulun vuoksi jäänyt käyttämättömiä kertoja kortin käyttöajan umpeuduttua. Asiakkaan tulee pyytää hyvitys kortilleen liikunta- tai uimahallin kassalta.

Liikuntapalvelut päätyi kuluvana syksynä siihen, että hyvitys ei koske seniorikortteja, koska kaupungin liikuntapalvelut olivat keväällä osittain auki senioreille, mutta kokonaan suljettuja muille asukkaille.

Roope Marski

liikuntapäällikkö

Oriveden kaupungin liikuntapalvelut

Leave a Comment