Maskisuositus muuttuu Pirkanmaalla – näissä paikoissa maskia suositellaan nyt käytettävän

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on päivittänyt kansalaisten maskisuositusta. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti iltapäivällä uusista maskisuosituksista.

Erityisesti niiden 12 vuotta täyttäneiden henkilöiden, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotussarjaa, tulee kiinnittää erityistä huomiota maskien käyttöön.

Lisäksi Pirkanmaalla kasvomaskin käyttöä suositellaan yli 12 vuotta täyttäneille seuraavissa tilanteissa:

Julkinen liikenne ja yleiset tilat

Maskia suositellaan käytettäväksi julkisessa liikenteessä ja takseissa sekä matkustajille että kuljettajille. Lisäksi maskia suositellaan kaikissa yleisissä sisätiloissa, joissa oleskelee paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Myös koronavirustestiin hakeutuvien on syytä käyttää maskia.

Ulkotilat

Kasvomaskin käyttöä suositellaan ulkotiloissa tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia ruuhkia.

Koulut

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittelee koulujen työntekijöille ja kuudennen ja sitä ylempien luokka-asteiden oppilaille ja opiskelijoille maskien käyttöä koulujen sisätiloissa, kunnes kaikilla 12 vuotta täyttäneillä on ollut mahdollisuus saada molemmat rokotukset.

Varhaiskasvatus

Sairaanhoitopiiri suosittelee työntekijöille maskien käyttöä päiväkotien sisätiloissa, kunnes kaikilla 12 vuotta täyttäneillä on ollut mahdollisuus saada molemmat rokotukset.

Työpaikat

Sosiaali- ja terveydenhuollossa on toistaiseksi voimassa yleinen maskisuositus kaikissa tiloissa.

Työnantaja voi velvoittaa maskin käyttöön työpaikalla.

Lisäksi eri organisaatiot ja toimijat, esimerkiksi tilaisuuksien järjestäjät, voivat myös antaa omia suosituksiaan maskin käytöstä omissa tiloissaan tai tilaisuuksissaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?