Konsta Saarinen tähtää mitaleille päätöskisassa – Kokkolan rallissa ajetaan lauantaina myös iltahämärässä

Konsta Saarinen
Konsta Saarisen SM4-luokan kausi päättyy viikonloppuna Kokkolan rallissa. Hänellä on mahdollisuudet sijoittua luokassaan kolmen parhaan joukkoon. Kuva: Jarno Saari

Viime vuonna Nuorten SM-rallisarjasta pronssia saavuttanut orivesiläinen Konsta Saarinen on ensimmäisellä yleisen luokan kaudellaan noussut hienosti mukaan rallin SM-sarjan mitalikamppailuun.

Eri luokkien mitalistit saadaan selville viikonloppuna Kokkolassa, jonka ympäristössä ajetaan kaksipäiväinen kilpailu. Lauantain ja sunnuntain aikana ohjelmassa on yhteensä 10 erikoiskoetta.

Mahdollisuudet on vielä hopeaan

Sarjan kuopus Konsta Saarinen, 16, on SM4-luokan pistetaulukossa kolmantena ja hän on hyvissä asemissa mitalisijoja ajatellen.

Luokan johdossa on Oskari Heikkinen 95 pisteellä, toisena on Juho Koski-Lammi 75 pisteellä ja neljäntenä Jere Pensas 54 pisteellä. Kolmantena olevalla Saarisella on 67 pistettä

Kultamitali Saariselta on karannut liian kauaksi, mutta hopeasta ja pronssista nuori kuljettaja kamppailee vielä tuimasti.

Lue myös: Kakkossija vahvisti Konsta Saarisen asemia mitalikamppailussa

Treeneissä otettiin huomioon illalla ajettavat erikoiskokeet

Edellisessä osakilpailussa toiseksi ajanut Saarinen tiedostaa, että myös viimeisessä kisassa täytyy onnistua mitalin saavuttamiseksi.

– Tätä tilannetta varten on tehty töitä kesäkaudella ja kaikki on kunnossa. Mitalin saavuttaminen on omissa käsissä, mutta mitaleille on vielä monta muutakin ottajaa, Saarinen toteaa.

– Keskiviikkona ajoin testiä, jolla valmistauduttiin tulevaan kisaan. Treeniä tuli päivän valolla ja myös pimeällä, koska Kokkolassa ajetaan erikoiskokeita myös lauantai-illan pimeydessä, Saarinen selvitti.

Konsta Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä kilpailevat Ford Fiestalla Kokkolan osakilpailussa numerolla 40.

Leave a Comment