”Kun kyse on omista raveista, niin kyllähän niihin tullaan” – Parvelan Retu -lähdön ykkönen oli Hakinin

Best Nibs ravasi voittoon Oriveden kaupungin isännöimässä lähdössä. Tamma avasi samalla voittotilinsä. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Jämsän raviradalla sunnuntaina 22. elokuuta ravatut Oriveden paikallisravit päättyivät katsomossa riemukkaaseen huudahdukseen.

Kisojen viimeinen lähtö oli Oriveden kaupungin isännöimä ja mukana siinä oli vielä varsin kokemattomia ravureita. Kyse oli lämminveristen lähdöstä, jossa voittoa tavoitteli kymmenen hevosta ohjastajineen.

Lähtö oli osittain myös paikalliskisa: puolet mukana olleista hevosista oli nimittäin Jämsästä.

Kisa oli tiukka aivan loppumetreille saakka. Lopulta kuusivuotias tamma Best Nibs rynnisti noin hevosenmitan sisäradalla tulleen Picasso Kähön ohi ja vei voiton.

Riemukkaat huudahdukset tulivat Best Nibsin taustajoukoilta, sillä ykkössijallaan hevonen tienasi ensimmäiset voittorahansa, 150 euroa.

Ravit
Parvelan Retu -lähdön voitti Hakinin ja se sai siitä sinisen Retu-loimen. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Retun lähdön voitti Hakinin

Ravien yksi odotetuimmista hetkistä oli heti tapahtuman alkupuolella, kun yksi tunnetuimmista orivesiläisistä, Parvelan Retu käväisi radalla.

Ensimmäinen varsinainen lähtö oli nimittäin Parvelan Retu -lähtö ja siihen osallistuneet suomenhevoset pääsivät ravaamaan Retun rinnalla esittelyjen aikana.

Lähdön voiton vei neljävuotias Hakinin, jota ohjasti Juha-Pekka Ahonen. Voittajahevonen palkittiin muun muassa Parvelan Retu -loimella.

Ravit
Monte-lähdössä mukana olleen Lovely Girlin kisa pättyi keskeytykseen. Ratsailla oli Heta Huuskola ja valmentajana toimii orivesiläinen Josefiina Huhta-Aho. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Omia hevosia myös mukaan

Paikallisraveissa juostiin seitsemän hevoslähtöä ja yksi ponilähtö. Mukaan oli ilmoittautunut 50 hevosta ja kymmenen ponia.

Raveja katsomaan saapuneiden juupajokelaisten mielestä kattaus oli hyvä, mutta radalla he olisivat mielellään nähneet myös orivesiläisiä hevosia.

– Mutta kun kyse on oman seuran raveista, niin kyllähän niitä pitää tulla aina katsomaan, yksi miehistä vakuuttaa.

Paikallista väriä oli mukana monte-lähdössä. Orivesiläisen Josefiina Huhta-Ahon valmentaman Lovely Girlin kisa päättyi kuitenkin keskeytykseen.

Hiukan kaihoisasti katsomossa myös muisteltiin heinäkuun lämmössä pidettyjä Jämsän raveja.

– Niissä oli väkeä vähän eri tavalla kuin tänään. Voi olla, että huono sää verotti tulijoita, Orivedeltä raveihin tullut Manu Salonen toteaa.

Tapahtuman alussa Oriveden hevosjalostus- ja raviseuran sihteeri Elina Syrjälle ojennettiin Hippoksen hopeinen ansiomerkki.

Ravit
Oriveden hevosjalostus- ja raviseuran kisoissa oli mukavasti väkeä katsomossa. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Leave a Comment