Roadshow kertoo EU-rahoituksen mahdollisuuksista

EU-rahoitusroadshow saapuu Oriveden Taitokeskukselle 20. elokuuta. Seitsemän Leader-ryhmän edustajat kiertävät Pirkanmaalla ja Hämeenlinnan seudulla 27 kunnassa kertomassa EU-rahoituksen tuomista mahdollisuuksista. Kierros pysähtyy Juupajoella 27. elokuuta.

Asiantuntijat kertovat kolmen tunnin mittaisessa tilaisuudessa siitä, kuka voi saada EU-rahoitusta ja millaisiin tarkoituksiin. Kiertueella tehdään tunnetuksi etenkin yrityksille, yhdistyksille ja nuorille tarkoitettua EU-rahoitusta, jotta sitä osattaisiin hyödyntää paremmin.

Kiertueella on mukana EU-rahoituksen asiantuntijoita ja paikallisia EU-hankkeiden toteuttajia. Orivedellä on tavattavissa myös Pirkanmaan ely-keskuksen maaseuturahoituksen väkeä.

Paikallisista toimijoista Taito Pirkanmaa kertoo Oriveden kansallispuku koko kaupungin puvuksi -hankkeesta. Oriveden kaupunki kertoo Osallistuva Orivesi -hankkeesta ja Järjestöjen talon kehittämisestä. Hankkeita on rahoittanut EU:n maaseuturahastosta Leader Kantri.

TYRSKY-hankkeen tavoite on kehittää ammatillisen koulutuksen ja työelämän yhteistyötä. Hanke toimii koko Pirkanmaan alueella, ja toteuttajina on yhteensä yhdeksän  oppilaitosta, Pirkanmaan Yrittäjät ja Tampereen kauppakamari. Hankkeella tavoitellaan esimerkiksi lisää työpaikalla tapahtuvan oppimisen mahdollisuuksia opiskelijoille.

– Euroopan unionin monipuolisten rahoitusmahdollisuuksien kokonaisuus on hirveän huonosti tunnettu. Moni on kuullut yksittäisistä hankkeista tai siitä, että johonkin projektiin on saatu EU-rahaa, mutta valtava mahdollisuuksien määrä jää piiloon. Näin mahdollisuuksia ei myöskään osata hyödyntää, sanoo Leader
Pirkan Helmen toiminnanjohtaja Eliisa Vesisenaho.

– En osaa sanoa, onko olemassa mitään toimijajoukkoa tai ihmisryhmää, jolle ei olisi mitään EU-rahoitusta tarjolla.

Tapahtumissa on mahdollista myös jakaa ajatuksensa siitä, mihin EU-rahoitusta tulisi omalla kotiseudulla suunnata.

Roadshown tilaisuudet järjestetään ulkona voimassa olevat koronarajoitukset ja suositukset huomioiden.

Leave a Comment