Kilpailutus jakoi lietekuljetukset neljälle urakoitsijalle

Pirkanmaan Jätehuolto kilpailutti keväällä toimialueensa lietekuljetukset edellisen urakkakauden päättymisen vuoksi. Kuljetuksista vastaavat marraskuun alusta lähtien yhtiön toimialueen eri osissa Eerola-Yhtiöt oy, tmi Juha Soikka, Kuljetusliike Finska oy sekä Pirkanmaan Viemäritekniikka oy.

Oriveden lietekuljetukset hoitaa edelleen Eerola-Yhtiöt, ja Juupajoella urakan sai jälleen tmi Juha Soikka. Eerola-Yhtiöillä on suurin urakka-alue, johon kuuluvat Hämeenkyrö, Ikaalinen, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano, Pirkkala,  Ruovesi, Tampere, Virrat ja Ylöjärvi.

Hankinta toteutettiin hankintalain mukaisesti EU-kynnysarvon ylittävänä hankintana. Hankinnasta järjestettiin alkuvuodesta markkinavuoropuhelu, johon alueella toimivat lietekuljetusyrittäjät kutsuttiin mukaan. Varsinainen kilpailutus oli toukokuussa.

– Toimialue jaettiin erikokoisiin urakka-alueisiin pääasiassa kuntarajojen mukaan, ja tarjous voi koskea yhtä tai useampaa aluetta. Tämä antoi kaikille toimijoille tasapuolisen mahdollisuuden osallistua tarjouskilpailuun, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon tekninen päällikkö Timo Varsala.

Lietteiden keruu siirtyi Pirkanmaan Jätehuollolle vuoden 2017 alusta. Sako- ja umpisäiliötyhjennykset on tilattava Pirkanmaan Jätehuollolta.

Vuonna 2020 tehtiin 19 600 lietetyhjennystä, kun määrä oli 17 500 edellisenä vuonna. Lietteitä toimitettiin jätevedenpuhdistamoille käsiteltäväksi yli 81 000 kuutiota.

Saostussäiliöiden ja pienpuhdistamojen lietteet on tyhjennettävä vähintään kerran vuodessa, ja umpisäiliöt tyhjennetään tarpeen mukaan. Pelkkiä harmaavesilietteitä sisältävät saostussäiliöt tulee tyhjentää vähintään kolmen vuoden välein.

Muokattu 16.8.2021 klo 11.50: Lisätty tieto siitä, että kilpailutus ei tuonut muutoksia Oriveden ja Juupajoen osalta.

Leave a Comment