Koulut alkavat ensi viikolla – Orivedellä ja Juupajoella ensimmäisen luokan aloittavat yhteensä 113 oppilasta

55 oppilaan Eräjärven koulussa aloittaa tiistaina kaksi ekaluokkalaista. Kuva: Juha Jäntti

Koulujen alku on jo nurkan takana. Orivedellä koulut ja lukio-opetus alkavat tiistaina 10. elokuuta ja Juupajoella perusopetus alkaa keskiviikkona 11. elokuuta. Tredussa osa opiskelijoista on jo aloittanut opiskelun.

Orivedellä peruskouluissa on syksyn alkaessa yhteensä 997 oppilasta esioppilaat mukaan lukien. Esiopetuksen aloittaa Orivedellä 90 oppilasta, ja ensimmäiselle luokalle meneviä on 91.

Oriveden peruskouluista Eräjärven koulussa oppilaita on yhteensä 55, joista kaksi aloittaa ensimmäisen luokan. Hirsilän koulussa on 52 oppilasta, ja heistä ekaluokkalaisia on 6 oppilasta.  Karpinlahden koulussa oppilaita on 65, ja ekaluokkalaisia 7.

Eniten oppilaita Orivedellä on Kultavuoren koulussa, jossa heitä on 318. Myös ekaluokkalaisia on siellä eniten, 46. Lähes yhtä paljon oppilaita yhteensä on Oriveden yhteiskoulussa, jossa luku on 314. Yhteiskoulussa toimivat ainoastaan yläluokat 7-9. Rovastinkankaan koulussa oppilaita on yhteensä 193, ja ekaluokkalaisina siellä aloittaa 30 oppilasta.

Juupajoella 22 ekaluokkalaista

Juupajoella peruskouluissa on oppilaita syksyn alkaessa esioppilaat mukaan lukien 173. Juupajoella esiopetuksessa aloittaa 12 oppilasta, ja ekaluokkalaisina koulutiensä aloittaa 22 oppilasta.

Juupajoella on kaksi koulua. Kirkonkylän koulussa järjestetään esiopetus ja luokat 1-2, ja Juupajoen koulukeskuksessa luokat 3-9.

Kirkonkylän koulussa on yhteensä 50 oppilasta, ja loput 123 oppilasta koulukeskuksessa.

Toisella asteella noin 90 uutta oppilasta

Lukiossa ensimmäisen vuotensa aloittaa yhteensä 48 uutta oppilasta, jotka ovat nyt laajentuneen oppivelvollisuuden piirissä. Koko oppilasmäärä syksyn alkaessa on 146 lukiolaista.

Tredun Oriveden toimipisteen koulutuspäällikön Kirsi Onnelan mukaan tilanne elää vielä, mutta tämänhetkisten tietojen mukaan noin 90 oppilasta on syksyn alkaessa kirjoilla Oriveden toimipisteellä. Opiskelun aloittaa hänen mukaansa noin 40 uutta oppilasta, ja vajaa 15 heistä on oppivelvollisia tämänhetkisen arvion mukaan.

Opetusministeriö ja THL ovat linjanneet, että opetus järjestetään syksyllä peruskouluissa, lukioissa ja ammattikouluissa lähtökohtaisesti lähiopetuksena.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?