Kokoontumisrajoitukset tulevat voimaan Pirkanmaalla

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Pirkanmaalle kokoontumisrajoituksen. Lisäksi lähikontaktit on pystyttävä välttämään asiakas- ja toimitiloissa

Määräykset ovat voimassa ajalla 5.-29. elokuuta.

Perusteluna määräykselle on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin lausunto, jonka mukaan edellytykset sekä kokoontumisrajoituksille että turvavälimääräykselle täyttyvät.

Pirkanmaa on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, ja alueen epidemiatilanne on huonontunut nopeasti. Ilmaantuvuus on 111 tartuntaa 100 000:aa asukasta kohden kahden viikon aikana, ja se on edelleen nousussa.

Avin tiedotteen mukaan kasvavat tartuntamäärät lisäävät terveydenhuollon kuormitusta näytteenotossa, päivystyksessä ja vuodeosastoilla. Ne uhkaavat jäljitystoimintaa, mikä voi aiheuttaa epidemian hallitsemattoman leviämisen riskin.

Terveydenhuollon kantokyvyn lisäksi rajoituksilla halutaan turvata myös lähestyvää koulujen alkua ja erityisesti perusopetuksen toteuttamista lähiopetuksena.

– On erittäin tärkeää, että pirkanmaalaiset jaksaisivat vielä toimia vastuullisesti ja noudattaa tartunnan torjunnasta annettavia ohjeita. Virus leviää nyt erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa, eli myös heidän kannattaa ottaa rokote mahdollisimman pian, aluehallintoylilääkäri Laura Blåfield muistuttaa.

Yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin kokoontumisrajoitus

Määräys koskee toimijoiden sisätiloja, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun. Ulkotiloissa rajana on yli 50 asiakasta tai osallistujaa.

Toimijoiden on voitava varmistaa, että fyysiset kontaktit voidaan välttää sisä- ja ulkotiloissa. Sisätiloissa turvaetäisyyden on oltava kaksi metriä.

Määräystä ei sovelleta oppilaitosten toimintaan, varhaiskasvatukseen, ammattiurheiluun eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa, jos osallistujamäärä on enintään 10 henkilöä. Ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää, jos osallistujamäärä on enintään 50 henkilöä.

Edellä mainittuja osallistujamääriä ylittäviä tilaisuuksia voi järjestää, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa. Jos tilaisuus järjestetään sellaisessa asiakas- tai toimitilassa, jota koskee määräys lähikontaktien tosiasiallisesta välttämisestä, on järjestäjän noudatettava sekä kokoontumisrajoituksia että turvavälimääräystä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?