Juupajoella rokotetaan 40 vuotta täyttäneitä – tehosterokotuksen aikaa voi muuttaa vain pakottavasta syystä

Koronarokotusten ajanvaraus on nyt avoinna Juupajoella kaikille 40 vuotta täyttäneille.

Mäntänvuoren Terveys on tiedottanut, että rokotuksissa on siirrytty seuraavaan ikäryhmään ja rokotusajan voi varata kaikki 40 vuotta täyttäneet kuntalaiset.

Rokotusajan voivat edelleen varata myös sairauden tai tilan vuoksi riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16 vuotta jo täyttäneet ja tätä vanhemmat.

Ajan ensimmäiseen rokotukseen voi varata verkosta

Mäntänvuoren Terveydestä opastetaan, että aika ensimmäiseen rokotukseen on helppo varata verkkoajanvarauksen kautta.

Sähköisen ajanvarauksen voivat tehdä kaikki kulloinkin rokotusvuorossa oleviin ikä- tai riskiryhmiin kuuluvat kuntalaiset. Rokotusryhmään kuuluminen tarkistetaan rokotuspaikalla.

– Saapuvien rokotteiden määrä tiedetään noin viikkoa etukäteen ja aikoja ajanvaraukseen avataan tämän aikataulun sekä THL:n ohjeistaman rokotusjärjestyksen mukaisesti. Mikäli verkkoajanvarauksessa ei näy rokoteaikoja, aikoja ei silloin ole vapaana, Mäntänvuoren Terveydestä opastetaan.

Aika tehosterokotukseen annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Tehosterokotuksen ajanvaraukseen liittyvät muutokset on hoidettava sähköpostitse tai puhelimitse, ei sähköisen ajanvarauksen kautta.

Rokotuspaikkana toimii pääasiassa Länsi-Koskelan koulu, mutta myös Juupajoen terveysasemalla ja Vilppulan terveysasemalle avataan aikoja. Rokotuspaikka näkyy ajanvarauksen yhteydessä.

Rokotusajan voi edelleen varata myös puhelimitse koronarokotusten ajanvarausnumerosta 050 375 6505  ja Pihlajalinnan terveyssovelluksen chatin kautta.

Puhelinajanvaraus on avoinna maanantaista torstaihin kello 8.30-15.30 ja perjantaisin sekä arkipyhien aattoina kello 8-30-14.15.

Toisen rokotuksen aikaa voi siirtää vain pakottavasta syystä

Aika toiseen rokotukseen eli tehosterokotukseen annetaan asiakkaalle ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Aika annetaan 12 viikon päähän.

Mäntänvuoren Terveys painottaa, että annetun tehosterokotuksen aikaa voi siirtää vain pakottavasta syystä, kuten sairastumisen vuoksi. Rokote myös annetaan samassa paikassa kuin ensimmäinen rokote.

– THL:n ohjeen mukaan tehosteväliä mRNA-rokotteilla ei pidä alittaa. Rokotteita saapuu kullekin viikolle tarkka määrä laskettuna tehosteannoksia varten. Matkat ja muut menot tulisi järjestää sen mukaan, että rokotukseen tullaan ajallaan, Mäntänvuoren Terveyden tiedotteessa todetaan.

THL:n rokotusrekisterin mukaan Juupajoella ensimmäisen koronarokotteen on saanut 52,1 prosenttia kuntalaisista. Toisen annoksen on saanut 17,8 prosenttia kuntalaisista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?