Kokoomus iloitsi paikkansa pitämisestä – uskoa riitti vielä alkuillasta siihen, että vaalipäivän äänet voivat tilannetta muuttaa

Kokoomuksen vaalivalvojaisissa eläteltiin vielä alkuillasta toiveita, että vaalipäivän äänet nostavat kokoomuksen kannatusta. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Kokoomuksen vaalivalvojaisissa Vallesmannissa otettiin ensimmäiset tiedot äänestystuloksesta tyynesti vastaan.

– Olemme pitämässä suurimman puolueen paikan ja paikkamäärä on pysymässä yhdeksässä. Tilanne näyttää ihan hyvältä, Henry Ingraeus sanoi.

Uskoa riitti vielä myös siihen, että vaalipäivänä äänestämässä käyneet muuttavat tilannetta. Tavoitteena oli ollut, että paikkamäärä nousisi 11 paikkaan.

– Katsotaan nyt ääntenlaskenta loppuun. Meillä on joka tapauksessa ollut hyvä pöhinä koko ajan ja hienoja, eteenpäin katsovia ehdokkaita, Ingraeus kehui.

Kiriä ei kuitenkaan tullut. Puolueen kannatus pysyi lähes samoissa lukemissa kuin neljä vuotta sitten. Nyt kannatus oli 28,3 %, kun se neljä vuotta sitten oli 27,8 %.

Edellisten vaalien äänikuningas oli kokoomuksen Jussi Viljanen 255 äänellä. Nyt hänen äänimääränsä oli 170, kun kaikki äänet oli laskettu.

– Sami vetää kyllä kovaa äänipottia, siitä on tunnustusta annettava, Viljanen kommentoi.

Kokoomuksen paikkamäärä pysyi yhdeksässä. Läpi ovat menossa Viljasen lisäksi Sini Kahilaniemi, Touko Sikala, Maija Ylistalo, Ulla Eronen, Manu Salomaa, Jere Ojanen, Kimmo Vihusaari ja Miia Nippala.

Leave a Comment