Konsta Saarinen hakee Länsirannikon rallista kärkisijoitusta

Konsta Saarinen lähtee Fiestallaan kauden kolmanteen SM-osakilpailuun. Kuva: Jarno Saari

Orivesiläinen 16-vuotias rallikuljettaja Konsta Saarinen ajaa viikonvaihteessa kauden kolmannessa SM-rallisarjan osakilpailussa. Liedossa ajettava Länsirannikon ralli alkaa perjantaina kolmella asvaltilla ajettavalla erikoiskokeella.

Ford Fiesta -kuljettaja on SM4-luokan pisteissä toisena, vaikka alkukauteen mahtui ongelmiakin.

– Kalustoa on huollettu kevättauolla, ja olemme selvitelleet moottorin kulkupuolta vaivannutta vikaa. Testeissä auto tuntui olevan hyvässä iskussa, Saarinen kertoo.

– Olen tehnyt ahkerasti nuottiharjoituksia, ja nuotituksen eteen täytyy tehdä edelleen kovasti töitä. Kartanlukija Joni Mäkelän kokemuksesta on ollut minulle ja tiimillemme merkittävää apua.

Saarinen on ajanut alkukesän aikana reilusti treeniä, ja hän ajoi myös toukokuun puolivälissä testirallin Ylöjärvellä. Sieltä tuloksena oli oman luokan voitto ja V1600-autojen tulosten kakkossija.

– Ohjelmassa on ollut myös pari kyyditystilaisuutta, joten ajamista on tullut soralla aika hyvä määrä. Valmistautuminen ensi viikonvaihteeseen on hoidettu huolella, joten lähdemme hakemaan ilman muuta kärkipään sijoitusta.

Länsirannikon rallin reitti pitää sisällään 13 erikoiskoetta, joista kolme ajetaan perjantai-iltana ja loput kymmenen lauantaina. Erikoiskoekilometrejä kertyy yhteensä 101.

Leave a Comment