Kirjastot avautuivat ja nuorten ryhmäharrastukset ulkona vapautettiin – rajoituksia puretaan maltillisesti

Pirkanmaan koronatilanne on nyt selvästi parantunut. Koronanyrkki totesi tiistaina, että Pirkanmaa on palannut kiihtymisvaiheeseen. Rajoituksia puretaan edelleen maltillisesti.

Koronanyrkki linjasi, että vuonna 2002 ja sen jälkeen syntyneiden nuorten ryhmäharrastukset ulkona vapautetaan. Nuoret voivat harrastaa ulkona ilman turvavälejä ja ryhmäkokorajoituksia. Kilpailutoiminta on edelleen tauolla.

Myös kirjastot ja museot voidaan avata. Oriveden kirjasto avautuu normaaliin lainaustoimintaan torstaina 6. toukokuuta, kerrotaan kaupungin tiedotteessa. Lukusali ja tietokoneluokka ovat käytössä rajoitetuin asiakaspaikoin. Nuorten tila KaruSelli pidetään toistaiseksi vielä suljettuna, koska turvavälien pitäminen tilassa on hankalaa.

Suosituksena on edelleen, että kirjastossa asioidaan ripeästi, käytetään maskia sekä huomioidaan turvavälit ja käsihygienia. Kirjastoon ei voi tulla sairaana.

Koronatilanteen vuoksi ja turvallisen äänestämisen varmistamiseksi Oriveden kirjaston lainaustoiminta suljetaan kokonaan kuntavaalien ennakkoäänestyksen ajaksi 26.5.–8.6.

Myös Juupajoen kirjaston palvelut avautuivat Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän linjausten mukaisesti. Kirjasto on palvellut keskiviikosta 5. toukokuuta alkaen normaalisti, mutta koronaturvallisuusseikat huomioiden. Asiakkaat pääsevät noutamaan aineistoa kirjaston hyllyistä itse, ja kirjaston lehtisali aukeaa rajoitetuin asiakaspaikoin. Myös asiakastietokoneet ovat käytössä. Kirjastossa on lisäksi vahva kasvomaskisuositus yli 12-vuotiaille asiakkaita pyydetään huolehtimaan turvaväleistä.

Juttua on muokattu 7.5. klo 10: Lisätty tieto Juupajoen kirjaston avautumisesta lainaajille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?