Muovipullo ojassa ei ole okei

Maahan viskotut tai pudonneet roskat saavat monen näkemään punaista. Kanssakulkijoiden ymmärrys loppuu nopeasti etenkin silloin, kun käärepaperi tipahtaa maahan, vaikka muutaman metrin päässä olisi niitä varten roskakori.

Orivedellä varhaiskasvatusyksiköt ja koulut ovat innostuneet Vihreä lippu -toiminnasta. Päiväkodeissa on tutkittu muun muassa sekajäteroskisten sisältöä ja Oriveden Yhteiskoululla on kuluvan lukuvuoden aikana mietitty, kuinka jätteiden määrää voitaisiin vähentää.

Juupajoella luonto ja sen merkitys ovat olleet koululaisia lähellä muun muassa Hyytiälän metsäaseman kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta.

Kun Orivedellä ja Juupajoella kuntalaisia kasvatetaan ympäristötietoisiksi jo pienestä pitäen, tylsää tapaa sotkea ympäristöään ei ennätetä edes omaksua. He ymmärtävät, että yksittäisen juomapullon tai pahvisen kahvikupin maahan heittäminen ei ole okei.

Hyvän teon luonnon ja ympäristön puolesta voi tehdä kuka tahansa. Toisten jälkien siivoamista, roskien keräämistä ojista ja kadunvarsilta ei kiellä kukaan. Mitä useampi meistä siihen näkyvästi ryhtyy, sitä suuremman esimerkin voiman sillä saa aikaan.

Leave a Comment