Nopa-autoihin maskipakko huomisesta alkaen – koulujen kerhotoiminta saa jatkua

Nopa-auto

Maskipakko astuu huomenna voimaan myös Oriveden Nopa-liikenteessä. Arkistokuva: Oriveden Sanomat

Oriveden Nopa-liikenteessä astuu voimaan maskipakko yli 12-vuotiaille matkustajille torstaista 18. maaliskuuta lähtien. Oriveden kaupunki tiedotti asiasta tänään keskiviikkona.

Maskipakosta voivat huomisesta alkaen poiketa vain sellaiset matkustajat, jotka eivät terveytensä vuoksi voi käyttää maskia. Matkustajilta ei vaadita todistusta terveydellisistä esteistä. Myös kuljettajat käyttävät maskia mahdollisuuksien mukaan liikenneturvallisuus huomioiden.

Heikentyneessä koronatilanteessa on tärkeää, että jokainen matkustaja pyrkii omalla toiminnallaan kaikin tavoin ehkäisemään viruksen leviämistä, painottaa Oriveden kaupunki tiedotteessaan.

Tartuntariski joukkoliikenteessä on pieni, kun matkustajat käyttävät kasvomaskia, matkustavat vain terveenä, huolehtivat hyvästä käsihygieniasta, noudattavat turvavälejä, yskivät nenäliinaan tai hihaan ja välttävät käteisen käyttöä.

Maskipakko on otettu käyttöön useissa muissakin joukkoliikennevälineissä viime päivinä. Maskia on käytettävä muun muassa Tampereen kaupunkiliikenteen busseissa sekä junissa.

Koulujen kerhotoiminta saa jatkua

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä suosittelee, että lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta keskeytetään välittömästi, mutta viimeistään maanantaista 22. maaliskuuta lähtien.

Sarja- ja ammattilaisurheilu sekä alakoulujen kerhotoiminta sen sijaan voivat jatkua normaalisti.

Oriveden seudun kansalaisopisto tiedottaa opettajille ja kurssilaisille muuttuvista järjestelyistä.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina, että kaikki lasten ja nuorten ryhmäharrastukset sisätiloissa keskeytetään heikentyneen koronatilanteen vuoksi pääsiäisen yli, 5. huhtikuuta saakka.

Yksilöopetusta voidaan jatkaa turvavälein ja hyvästä hygieniasta huolehtien. Yli 12-vuotiaille suositellaan maskia.

Koronanyrkki totesi, että kaikki mahdolliset keinot epidemian hillitsemiseksi tulee ottaa käyttöön Pirkanmaan siirryttyä koronan leviämisvaiheeseen.

Tartunta- ja ilmaantuvuusluvut ovat kasvaneet viimeiset neljä viikkoa. 14 vuorokauden ilmaantuvuus Pirkanmaalla oli 93 tapausta 100 000 henkilöä kohti. Koko Suomen ilmaantuvuus oli 131.

Positiivisten testitulosten osuus on noussut 2,5 prosenttiin. Jäljittäminen on Pirkanmaalla kuitenkin toiminut jatkuvasti hyvin. Viime viikolla tartuntojen lähteistä jopa 80 % pystyttiin jäljittämään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?