Keväinen Autot ja liikenne -teema pitää lukijan ja mainostajan kiinni poikkeusajan arjessa

Viimeksi kuluneen vuoden aikana kotimaan matkailu on monin paikoin lisääntynyt epidemian varjossa, ja samalla suomalaiset ovat voineet tutustua paremmin lähiseutuihin ja käyttää paikallisia palveluja. Samassa hengessä mennään kohti tätäkin kevättä. Kuva: Oona Eskeli.

Loppuaan lähestyvä talvi näytti, että myös poikkeuksellisina aikoina suomalaiset osaavat ja haluavat liikkua niillä keinolla ja kulkupeleillä, mitä tarjolla on. Ja niitähän riittää. Kunnon lumipeite täytti pururadat, polut ja pellot hiihtäjillä, mutta muunlaisiakin menijöitä näkyi. Perinteiset sivakat ovat saaneet rinnalleen muun muassa fatbiket ja liukulumisukset, ja retkiluistelu on ollut kovaa huutoa jo pitkään.

Kevään korvalla näyttää siltä, että maamme sisäinen liikenne ei ole hiipumaan päin. Niinpä hiihtäjä vaihtaa pertsat polkupyörään ja kuntoluistelija hyppää kajakkiin. Tuunaajat siirtyvät talleihin, ja karavaanarit virittävät vaunujaan. Monenmoista varustetta ja tarviketta hankitaan, kun valtaosa lomarahoista käytetään kotimaassa.

Epidemian lisäksi liikennevälineisiin ja -tottumuksiin vaikuttaa suuresti ilmastonmuutos. Lähiliikenne ja lyhyen matkan lomailu jättävät pienemmän hiilijalanjäljen kuin kaukolennot, ja tämäkin näkyy tänä keväänä varmasti sekä harrastuksissa että hankinnoissa.

Maaliskuun lopulla ilmestyvässä Autot ja liikenne -teemassa jaamme kanssanne kokemuksia ja kertomuksia siitä, miten selvitä paremmin mullistuvassa maailmassa. Monipuolisesta lukupaketista saavat hyötyä ja iloa sekä lukijat että mainostajat.

Liikenne lisääntyy Pirkanmaan teillä ja vesillä kesän lähestyessä. Kuva: Oona Eskeli.

 

Leave a Comment