Orivedellä kolme uutta koronatartuntaa – vajaat 10 prosenttia kaupunkilaisista on saanut rokotteen

Runsaat 800 orivesiläistä on saanut tähän mennessä ensimmäisen koronarokotteen. Kuva: Juha Jäntti

Orivedellä on raportoitu kolme uutta koronatartuntaa viimeisten kahden päivän sisällä. Kuluvalla viikolla on raportoitu yhteensä neljä tartuntaa.

Tartuntoja on raportoitu nyt kahdeksan tämän vuoden puolella. Koko koronaepidemian aikana Orivedellä on todettu yhteensä 30 tartuntaa.

Juupajoen tartuntamäärää ei edelleenkään kerrota THL:n tiedoissa, joten tartuntojen kokonaismäärä on siellä pienempi kuin viisi.

Pirkanmaalla raportoitiin eiliseltä päivältä 37 tartuntaa. Tämän vuoden puolella korkein päivälukema on ollut 38. Maakunnassa on todettu tähän mennessä kaikkiaan 2924 tartuntaa.

Pirkanmaan ilmaantuvuusluku on tuoreimmalla kahden viikon jaksolla 46, kun se oli edeltävällä kahden viikon jaksolla 32.

Ilmaantuvuus tarkoittaa tautitapausten määrää 100 000 asukasta kohden viimeisten 14 vuorokauden aikana.

Joka kymmenes saanut rokotteen

Torstaihin mennessä oli ensimmäisen koronarokotuksen saanut 835 orivesiläistä eli 9,3 prosenttia rokotettavista kaupunkilaisista. Toisen rokotteen oli saanut 24 henkilöä.

Meneillään ovat rokotukset ikäihmisten asumispalvelujen ja laitoshoidon henkilöstölle ja asukkaille. Samoin meneillään ovat 75-79-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien 60-69-vuotiaiden rokotukset.

Ikäryhmän 70-74-vuotiaat rokotusten arvioidaan alkavan maaliskuun aikana.

Juupajoella rokotusten piiriin ovat päässeet tänä vuonna 75 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat henkilöt ja heidän omaishoitajansa. Myös 60-64-vuotiaat riskiryhmäläiset voivat nyt varata rokotusaikoja.

Rokotuskattavuus on Juupajoella tähän mennessä tasan 10 prosenttia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?