Mäntänvuoren Terveys rokottaa nyt 80 vuotta täyttäneitä – rokotusaika pyydetään varaamaan mahdollisimman pian

Mäntänvuoren Terveydessä koronarokotusvuorossa ovat 80 vuotta täyttäneet. Kuva: Juha Jäntti

Mäntänvuoren Terveydessä annettaan nyt koronrokotuksia tänä vuonna 80 vuotta täyttäneille eli vuonna 1941 tai sitä aiemmin syntyneille sekä heidän omaishoitajilleen, joilla on omaishoidontuen päätös. Lisäksi rokotus annetaan samassa taloudessa yli 80-vuotiaan kanssa asuville yli 70-vuotiaille henkilöille.

Ryhmään kuuluvia pyydetään varaamaan aika rokotukseen mahdollisimman pian. Ajanvarausnumero on 050 375 6505. Numeroon vastataan maanantaista torstaihin kello 8.30-15.30 ja perjantaisin kello 8.30-15.

Mäntäntvuoren Terveyden tiedotteessa todetaan, että rokotukset jatkuvat THL:n ohjeistamassa järjestyksessä ja sitä mukaa kun eri ikäryhmille tarkoitettuja rokotteita saadaan. Tällä hetkellä rokotteita saapuu pieniä eriä viikoittain.

Seuraavaksi ajan voivat rokotukseen varata vuosina 1952-1956 syntyneet henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Ajanvaraus ryhmälle avautuu 24. helmikuuta. Puhelinnumero on 040 574 1434 ja numeroon vastataan maanantaista torstaihin kello 8.30-15.30 ja perjantaisin kello 8.30-15.

Ryhmään kuuluvat muun muassa henkilöt, joilla on aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä.

Lista kaikista riskiryhmiin kuuluvista löytyy THL:n sivuilta: Vakavalle koronavirustaudille alttiiden rokotusjärjestys

Ajan rokotukseen voi varata myös Pihlajalinnan terveyssovelluksessa chatin kautta.

– Aikoja avataan sitä mukaa, kun rokotteita saadaan lisää. Jos ei aikaa pystytä antamaan, pyydämme soittamaan uudelleen myöhemmin, tiedotteessa todetaan.

Rokotuksia annetaan Juupajoen ja Vilppulan terveysasemilla sekä Länsi-Koskelan koululla Mäntässä.

Käytössä olevat koronarokotteet vaativat tehokkaan suojan aikaansaamiseksi vielä toisen rokoteannoksen.  Seuraava rokotusaika annetaan asiakkaalle valmiiksi 12 viikon päähän ensimmäisen rokotuksen yhteydessä.

Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

THL:n rokotusrekisterin mukaan Juupajoella ensimmäisen rokotusannoksen on maanantaihin mennessä saanut 109 henkilöä. Toisen annoksen on saanut kolme henkilöä.

Orivedellä ensimmäisen annoksen on saanut 553 henkilöä ja toisen annoksen 24 henkilöä.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?