Juuso Hassi piti nuoremmat haastajat vielä takanaan

Miesten 7-ottelun palkintojenjako Jyväskylässä. Keskellä Suomen mestari Juuso Hassi, vasemmalla hopeamitalisti Joni Heikkinen ja oikealla pronssimitalisti Petri Ihander. Kuva: Jaakko Hassi

OrPon moniottelija Juuso Hassi nappasi viikonvaihteessa seitsemännen Suomen mestaruutensa miesten sarjassa. Vuorossa oli nyt 7-ottelun hallimestaruus Jyväskylässä. Voittotulokseksi kirjattiin 5357 pistettä.

Kisat sujuivat OrPon urheilijoilta muutenkin mallikkaasti. Kaisa Kymäläinen nappasi SM-pronssin naisten kuulassa tuloksella 15,68. SM-pisteille pääsi myös Lauri Hassi, joka kiri 800 metrin juoksussa neljänneksi ajalla 1.55,81.

Nuoremmat ottelijat yrittävät suistaa Juuso Hassin Suomen ykkösottelijan valtaistuimelta. Oulun Pyrinnön Joona Heikkistä pidettiin ennakkoon ykössuosikkina.

Ottelun edetessä Hassi hallitsi hyvin tasaisessa ottelussa malttinsa ja hoiti tyylikkäästi kolmannen hallimestaruuden itselleen.

Hassi otti useassa lajissa ykköspaikan, mutta vain pienillä eroilla. Seiväshyppy oli yksi ratkaisulajeista. Hassi hypppäsi kauden parhaansa 442. Sillä hän hävisi Joona Heikkiselle ja Petri Ihanderille vain kymmenen senttiä.

Kihelmöivässä 1000 metrin juoksussa Ponnistuksen miehen etumatka oli vain kymmenen pistettä Heikkiseen. Hassi roikkui alkumatkan oululaisen peesissä.

Kaksi kierrosta ennen maalia Heikkisen veto alkoi hiipua. Hassi ja Liskojärvi karkasivat kiriin ja menivät menojaan. Liskojärvi voitti, ja Hassi oli toinen ajalla 2.49,43. Liskojärven voitto ei kantanut mitalille asti.

Hassin 60 metrin aika oli 7,15, mikä antoi 830 pistettä. Pituustulos oli 675 senttiä ja 755 pistettä. Kuula lensi 13,30, joka on 686 arvoinen suoritus. Korkeustulos 188 antoi 696 pistettä, 60 metrin aitojen 8,41 881 pistettä, seipään 442 737 pistettä ja 1000 metrin aika 2.49,43 772 pistettä.

Hassin kokonaistulos 5357 pistettä on hallikauden kotimainen kärkitulos. Hopealle sijoittui Joni Heikkinen 5315 pisteellä, ja Petri Ihander ylsi pronssille 5295 pisteellään.

– Tavoitteeni oli mestaruuden voittaminen. Oli hienoa voittaa tällainen tasainen kilpailu, Hassi kertoi kisastaan.

– Lauantaina meno oli aluksi tahmeaa. Pituudessa jäi varmastikin paras hyppy mittaamatta, sillä yli seitsemän metrin kantanut hyppy osui vahalle. Kolmannessa hypyssä kaatuminen taakse alastulossa heikensi tulosta.

Hallikisa antoi viitteitä siitä, että ottelija voi olla kesällä hyvässä kunnossa. Hassin tavoitteena on saavuttaa EM-kisojen 10-ottelun tulosraja.

– Tavoitteeseen pääsy vaatii ennätyskuntoa ensi kesänä, Hassi totesi.

Valmentajakin melkein mitaleille

Juuso Hassin veli ja valmentaja Lauri Hassi pokkasi SM-hallissa valmentajan palkinnon. Hän itse juoksi 800 metriä, jonka Joonas Rinne voitti ylivoimaisesti ajalla 1.51,31.

Hassi kamppaili rajusti pistesijasta. Hän ohitti kaksi juoksijaa viimeisellä kierroksella tehden ajan 1.55,81. Sijoitus oli neljäs. Vastaava sijoitus tuli Kalevan Kisojen 400 metrin aidoissa kesällä 2015.

– Kestävyyteni on parantunut. Tiedän sen siitä, että pystyin parantamaan sijoitustani vielä juuri ennen maaliviivaa.

Hassi tavoittelee ensi kesänä Kalevan Kisojen finaalipaikkaa 800 metrillä ja 1.52-alkuista ennätysaikaa.

Kymäläiselle pronssia

Kaisa Kymäläinen aloitti naisten kuulakilpailun johtamalla ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksella 15,68. Jatkossa Kuopion pyörähtäjä Eveliina Rouvali otti kilpailun ohjat käsiinsä työntämällä ensin 16,53 ja parantamalla vielä 16,61.

Kärkitulosta 17,30 hallussaan pitävä Varpaisjärven Senja Mäkitörmä pukkasi viimeisellään seitsemän sentin päähän tuloksella 16,54. Kymäläiselle tuli näin SM-pronssia tuloksella 15,68. Tulos jäi kauden parhaasta 52 senttiä.

Naisten korkeushypyssä otti SM-hopeaa kauden parhaallaan ex­-orpolainen Sini Lällä tuloksella 184. Ella Junnila voitti ylitettyään 190.

Leave a Comment