Vastaa kyselyyn: Osaatko käynnistää auton kaapeleilla?

Kaapelit

Kaapelikäynnistys on pelastanut monia autoilijoita. Kaikkien autojen kohdalla sitä ei kuitenkaan suositella. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Auto hyytyi pakkaseen. Kylmä sää on laskenut auton akun varaustasoa niin paljon, että auto ei inahdakaan, kun sitä yrittää käynnistää. Kotiin olisi silti päästävä.

Vanha keino ratkaista tilanne, on käynnistää auto kaapeleilla. Kaapelikäynnistyksessä tarvitaan kaapelit ja virtalähde, joka yleensä on toinen auto.

Nykyisin on kuitenkin oltavat tarkkana. Kaapelikäynnistystä ei nimittäin suositella kaikille autoille.

Ennen kaapelikäynnistystä onkin syytä tarkistaa autojen ohjekirjasta, sopiiko apukäynnistys ajoneuvoille. Ongelmia voi tulla niin käynnistettävään kuin virtaa antavaan autoon.

Kuinka on? Jos autojen ominaisuudet sen sallivat, osaatko käynnistää auton kaapeleilla? Voit myös perustella vastaustasi ja kertoa kokemuksestasi, kun auto ei ole suostunut käynnistymään.

Tietosuojaseloste löytyy tästä linkistä.
Infoa äänestystuloksista
Äänestämisen jälkeen näet tämänhetkiset äänestystulokset. Toivomme, että jokainen äänestäjä äänestäisi vain kerran, jotta reaaliaikaiset äänestystulokset pitäisivät paremmin paikkansa. Monta kertaa äänestäminen vääristää tuloksia, ja siksi poistamme monta kertaa äänestäneiden ylimääräiset äänet siinä vaiheessa, kun kerromme myöhemmin äänestyksen tuloksista lukijoillemme.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?