Vastaa kyselyyn: Osaatko neuloa villasukat?

Villasukat

Villasukkaa varten tarvitaan puikot, lankaa ja innostusta. Perusohje löytyy esimerkiksi lankakerän vyötteestä. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Sukkapuikot ja pari lankakerää. Siinä tarvikkeet, jotka villasukkien neulontaan tarvitaan.

Ei muuta kuin luomaan tarvittava määrä silmukoita puikoille ja sukanvarsi alkuun. Jossain vaiheessa tulee kantatilkun aloittamisen vuoro ja kiilakavennukset, siitä eteenpäin on teräosan neulontaa ja lopuksi kärkikavennusten vuoro.

Sama asia toistetaan, jotta sukka saa parinsa. Lopuksi vielä viimeistellään eli päätellään langanpäät.

Yksinkertaistettuna villasukat valmistuvat näin, mutta keinoja on muitakin. Ja vain mielikuvitus on rajana, kun värejä ja neulekuvioita innostuu yhdistelemään. Hifistelylle ei kuitenkaan ole tarvetta, sillä yksivärinen perussukka on myös varpaille lämmin kaveri.

Vastaa nyt kyselyyn ja kerro, osaatko neuloa villasukat. Voit myös kertoa, millaista iloa ja tuskaa sukkien neulominen on ollut.

Tietosuojaseloste löytyy tästä linkistä.
Infoa äänestystuloksista
Äänestämisen jälkeen näet tämänhetkiset äänestystulokset. Toivomme, että jokainen äänestäjä äänestäisi vain kerran, jotta reaaliaikaiset äänestystulokset pitäisivät paremmin paikkansa. Monta kertaa äänestäminen vääristää tuloksia, ja siksi poistamme monta kertaa äänestäneiden ylimääräiset äänet siinä vaiheessa, kun kerromme myöhemmin äänestyksen tuloksista lukijoillemme.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?