Koronarajoitukset pudottavat kansalaisten yleiskunnon

Koronapandemia estää ikäihmisten ja nuorten sisäliikuntamahdollisuudet olemattomiin. Se laskee huomattavasti heidän yleiskuntoaan ja ennen kaikkea mielenterveyttä.

Nyt näyttää siltä, että rajoitukset menevät ensi kevääseen asti. Se on liian pitkä aika ihmisten kunnon ylläpitoon. Rajoituksista päättävät näyttävät pitävän kiinni siitä, että rajoituksia poistetaan vasta, kun maasta pandemia häviää tyystin.

Ihmiset ovat siirtyneet laduille kuntoilemaan, ja hyvä niin. Se ei yksin poista ongelmaa. Sisätiloissa harrastetaan useita suosittuja lajeja. Sisälajeille nämä rajaamiset ovat käsittämättömiä. Koronahan leviää lähinnä isoissa kaupungeissa, missä ihmiset ovat koolla julkisilla paikoilla isoina ryhminä.

Ikävä kyllä koronavarjelu antaa tilaa uusille sairauksille rapistuvan yleiskunnon vuoksi. Tämän vuoksi liikuntatilojen ovet tulisi avata mahdollisimman pian.

Huolestunut

Leave a Comment