Oriveden joukkorokotuspaikkana toimii liikuntahalli – ajankohtaa ei vielä tiedetä, mutta tila saadaan käyttöön viikon varoitusajalla

Oriveden liikuntahalli

Oriveden joukkorokotuspaikkana toimii Oriveden liikuntahalli. Joukkorokotukset alkavat, kun ikäihmiset ja riskiryhmät on saatu rokotettua ja rokotetta saadaan riittävästi. Kuva: Juha Jäntti

Orivedellä valmistaudutaan jo koronarokotusten vaiheeseen, jossa rokotuksia päästään antamaan riskiryhmien ulkopuolisille henkilöille. Rokotukset hoidetaan tällöin yhdessä ja samassa paikassa joukkorokotuksina.

Oriveden joukkorokotuspaikaksi on valittu Oriveden liikuntahalli. Se täyttää joukkorokotuspaikalle asetetut vaatimukset ja on otettavissa käyttöön viikon varoitusajalla.

Joukkorokotuspaikkana toimivan tilan on oltava esteetön ja helposti saavutettava. Jonottajille, rokottajille ja rokotetuille tulee olla riittävästi tilaa turvaväleineen ja henkilökunnalle puku-, tauko- ja wc-tilat.

Lisäksi potilastietojärjestelmän käyttämistä varten tilassa on oltava tehokkaasti toimivat tietoliikenneyhteydet.

− Kävimme Tampereen henkilöstön kanssa läpi Oriveden tiloja ja totesimme, että Orivedellä ainoastaan liikuntahalli täyttää nämä vaatimukset, toteaa kaupungin hyvinvointijohtaja Tuija Peurala kaupungin tiedotteessa.

Kolme linjaa ja omat lohkot

Liikuntahallin saliin tehdään kolme rokotuslinjaa, joissa kuntalaisia rokotetaan yhtäaikaisesti.

Saliin varataan omat lohkot odottajille, rokotuslinjastoille sekä rokotetuille. Rokotettujen on istuttava sisätiloissa vielä 15 minuutin ajan rokotuksen jälkeen.

Kaikkien yli 16-vuotiaiden orivesiläisten joukkorokotukset käynnistyvät heti, kun rokotetta on riittävästi saatavilla. Rokotuksiin voi tulla vain ajanvarauksella.

− Joukkorokotusten on laskettu kestävän noin puolitoista kuukautta, jos rokotetta saadaan riittävästi ja rokotukset voidaan toteuttaa suunnitelmien mukaisesti kolmella linjalla, Peurala kertoo.

Ikäihmisten rokotukset on jo Orivedellä aloitettu

Koronarokotuksia on jo päästy Orivedellä antamaan. Rokotuksissa noudatetaan Valtioneuvoston määrittelemää rokotusjärjestystä. Ensin rokotteen saavat sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö sekä ikäihmisten asumispalvelujen asukkaat.

Seuraavana vuorossa ovat yli 70-vuotiaat ja tämän jälkeen henkilöt, joilla on vakavalle Covid-19-taudille altistavia sairauksia. Kun ikäihmiset ja riskiryhmät on rokotettu, siirrytään muun väestön rokottamiseen.

Oriveden ikäihmisten asumisyksikköjen asukkaat ja työntekijät ovat saaneet rokotteen jo tammikuussa.

Yli 80-vuotiaiden rokottaminen oli tarkoitus aloittaa Oriveden terveysasemalla 2. helmikuuta. Ajanvaraus rokotuksia varten ehdittiin jo heille ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuville omaishoitajille aloittaa.

Keskiviikkona iltapäivällä kaupunki sai kuitenkin tiedon, että sairaala-apteekki ei tällä hetkellä toimita rokotteita Tampereen seudulle yli 80-vuotiaiden rokotuksia varten.

– Tämän vuoksi joudumme keskeyttämään uudet ajanvaraukset toistaiseksi. 2.2.-4.2.2021 rokotusajan varanneille pyritään rokotukset antamaan eli aikoja ei kyseiseltä ajanjaksolta peruuteta. Ilmoitamme heti, kun saamme tiedon uusista rokote-eristä ja luvan jatkaa ajanvarauksia, Oriveden kaupungilta kerrottiin.

Juttua on muokattu 27.1.2021 kello 14.53: Juttua on korjattu yli 80-vuotiaiden rokotusten osalta kaupungilta tulleiden uusien tietojen perusteella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?