Oriveden kaupunki ostaa koulutusta uuden valtuuston perehdyttämiseen ja strategiatyöhön

Oriveden kaupunginhallitus päätti, että Oriveden kaupunki osallistuu Suomen Kuntaliiton ja FCG Koulutus Oy:n järjestämään USO-verkostohankkeeseen tänä ja ensi vuonna.

Kysymyksessä on kuntien poliittiselle ja ammatilliselle johdolle suunnatusta yhteisestä vertaisoppimis- ja kehittäjäverkostosta USO. Lyhenne tulee sanoista Uuden Sukupolven Organisaatiot. Sen kuudes kausi alkaa tämän vuoden alusta. Alkavan kauden teemaksi on nostettu kestävä kuntajohtaminen, johon kytkeytyy strateginen johtaminen.

Verkosto koostuu sekä valtakunnallisista tapahtumista että kuntakohtaisesta kehittämisestä. Jälkimmäinen muodostuu tilanneanalyysista, useammasta työpajasta tai seminaarista kahden vuoden sisällä sekä näihin liittyvästä suunnittelun tuesta. Pajojen aiheet räätälöidään kunnan kanssa ja kunnan omiin tarpeisiin.

Tulevaa USO-kautta monet kunnat ovat suunnitelleet käyttävänsä esimerkiksi strategiatyöhön ja valtuustokauden vaihtuessa myös uuden valtuuston työn käynnistämiseen, perehdyttämiseen ja ryhmäyttämiseen sekä luottamushenkilöjohtamisen kehittämiseen. Tämä on nähty Orivedellä tärkeäksi. Tampereen kaupunkiseudulla on pari muutakin kuntaa jo päättänyt osallistumisestaan.

USO-verkostohankkeeseen osallistuminen on maksullista, ja hinta määräytyy kunnan asukasmäärän mukaan. Oriveden kaupungille on tarjottu alle 9 000 asukkaan hintaa, joka on 8 000 euroa per vuosi.

Leave a Comment