OrPon kentällinen ruokki Isidora Ubavićin huipputehoihin – vieraaksi tullut WoVo hävisi 3-0

Isidora Ubavić ehti vahvan hyökkäyspelinsä lisäksi myös torjuntoihin. Hän teki ottelussa Mestaruusliigan piste-ennätyksensä. Vierellä lyöntilinjaa peittää Kaisa Nyman. Kuva: Juha Jäntti

Harvoin nähdään niin tiivistä ja virheetöntä puolustuspelaamista, jonka avulla passari Nea Luntamolle luotiin mainiot rakennuspaikat sunnuntaisessa OrPon ottelussa rovaniemeläistä Woman Volleyta vastaan.

Luntamon luomista paikoista hakkuri Isidora Ubavić sekä keskarit Anastasia Boricheva ja Kaisa Nyman tappoivat palloja huimilla prosenteilla. Vierasjoukkue oli aseeton kotijoukkueen myllytyksessä. OrPo otti ottelusta voiton lukemin 3-0 (25-18, 25-17, 25-19) ja nousi mestaruusliigassa viidenneksi.

Ubavić oli tulessa

Ottelun tähtipelaajaksi nousi OrPon hakkuri, serbialainen Isidora Ubavić tehosaldolla 25/+18. Hän latoi rajuja, hyvin suunnattuja iskulyöntejä kaikilta lyöntipaikoilta vastustajan saamatta yhtään torjuntaa.

Ubavić oli vahvasti mukana myös torjunnoissa. Kaiken kukkuraksi hänen kovat hyppärisyöttönsä sotkivat vastustajan pelin rakentamista.

Mistä moinen tehokkuuden kasvu?

– Kävin joulutauolla Rovaniemellä joulupukin pajassa ja ihastelemassa lumista talvea. Muutoin treenasimme vahvasti. Koko joukkue pelasi vahvasti. Kunpa vielä saisimme yleisön mukaan peleihimme, kertoi pelikentällä vapautunut ja riehakkaasti tuulettanut Ubavić.

Ubavić teki ottelussa Mestaruusliigan piste-ennätyksensä. Se on myös kauden kuudenneksi korkein yksittäisen ottelun pistemäärä.

Kalantaridou pääsi hyvin mukaan

OrPon kentällisen tuore vahvistus, kreikkalainen Alexia Kalantaridou pelasi kuin olisi ollut joukkueessa jo pitkäänkin. Hänen vastaanottoprosenttinsa oli joukkeen toiseksi paras, 58. Tämä oli yksi osatekijä, joka mahdollisti tehokkaiden hyökkäysten rakentamisen.

Passari Nea Luntamo pystyi rakentamaan osuvia kuvoita päättäen myös itse neljä palloa. Kuvaavaa oli keskarien hyökkäysprosentit: 14 passista kymmenen päättyi lattiaan Kaisa Nymanin ja Anastasia Borichevan toimesta.

Peli oli OrPon näpeissä suurimman ajan. Kolmoserässä vieraat sinnittelivät tasoissa 15-15 tilanteessa. Sitten OrPon passari Luntamo käytti hyökkäykseen yllätysreittejä ja joukkue meni menojaan.

Annukka Paloniemi teki näyttävän takakenttäpelastuksen. Kuva: Juha Jäntti

Ubavic palkittiin parhaana

Ässät OrPo voitti 5-3, torjunnat 7-1, hyökkäykset 51-40 (%) ja vastaanoton 53-44. Syöttövirheet OrPo hävisi 9-7.

OrPon parhaana palkittiin Ubavić (25/+18) ja Woman Volleyn palkittu oli hakkuri Saana Lindgren (13/+7). Kahden hakkurin saldoissa oli selkeä ero.

Pistekilpailun pinnat jäivät kaikki kotijoukkueelle: Ubavić sai kolme, Luntamo kaksi ja Nyman yhden. Proliberopalkinnon sai OrPon Sanna Häkkinen.

– Torjunta-puolustuspelaamisessa hävisimme. Harmittaa nuo tyhjät katsomot. Kerrankin olisin saanut vieraspelissä kunnon kannustuksen faneiltani, kertoi Woman Volleyssa yleispelaajana pelaava orivesiläinen Oona Viljanen.

– Paransimme rahtusen Vampula-pelistä. Vastustaja oli nyt vaan kovempi. Meillä on piinaviikot edessä. Kahdeksan parhaan joukkoon pitäisi nousta päästäkseen puolivälieriin. Pisteen sisällä ovat LP Vampula, Nurmon Jymy, Puijo-Volley ja me. Kaikkia kiinnostaa pudotuspelipaikka, kertoi Woman Volleyn valmentaja Teemu Mäkikyrö.

Joulutauko käytettiin harjoitteluun

Millä konstilla OrPon päävalmentaja taikoi joulutauolla joukkueensa mainioon vireeseen?

– Harjoittelimme koko joulutauon, vain kaksi päivää oli vapaata. Alexia Kalantaridou sopeutui hyvin omalle pelipaikalleen. Koko joukkue onnistui hyvin, kertoi päävalmentaja Sotiris Gkotsis.

– Korostan joukkuehenkeä, joka on erittäin hyvä pelissä ja harjoituksissa. Siihen oli helppo tulla uuden pelaajan mukaan, jatkoi Gkotsis.

OrPon seuraava peli on sunnuntaina Pihtiputaalla. OrPo nousi nyt voitollaan sarjataulukossa viidenneksi, jolla puolivälierissä saa vastaansa runkosarjan nelosen. Samaa viidettä sijaa tavoittelee myös nyt vastaan tuleva LiigaPloki.

Kreikkalainen Alexia Kalantaridou (vasemmalla) pelasi ensimmäisen liigaottelunsa. Hänen nostoaan seuraa Annukka Paloniemi. Kuva: Juha Jäntti

Leave a Comment