Uusi palveluntuottaja työllistää Orivedellä 10-20 henkilökohtaista avustajaa

Koko Pirkanmaan vammaisten avustajapalveluiden ensisijaiseksi palveluntuottajaksi on valittu Suomen Avustajapalvelut oy. Yritys hakee jopa 300 uutta työntekijää Pirkanmaan kuntiin. Orivedellä tarve on 10-20 työntekijää.

Pirkanmaalla on arviolta 2 500 asukasta, jotka saavat henkilökohtaista apua.

– Olemme aloittaneet jo rekrytoinnin. Orivedellä tulemme työllistämään yhteensä noin 10–20 uutta työntekijää, koko Pirkanmaalla 200–300. Kannustamme myös parhaillaan henkilökohtaisen avustajan työtä tekeviä ihmisiä hakemaan työpaikkaa verkkosivuiltamme, sanoo Suomen Avustajapalveluiden toimitusjohtaja Jerry Pasanen.

Tähän saakka kuntien ostopalvelumalli on yleensä tarkoittanut sitä, että asiakkaalle ohjataan ennalta valittu avustaja. Suomen Avustajapalvelut on toiminut aiemmin palveluseteliperusteisesti. Uudessa toimintamallissa asiakas saa valita avustajansa itse, vaikka kyse onkin ostopalvelusta.

Oikeus henkilökohtaiseen apuun kuuluu vammaispalvelulain piiriin. Kuitenkin yrityksen asiakkaista vain kymmenesosa on kehitysvammaisia. Henkilökohtaista apua voivat saada esimerkiksi vammautuneet, pitkäaikaissairaat ja vanhukset.

Tampereen kaupunkialueelle on huomattavasti helpompi löytää asiakkaalle useita eri avustajavaihtoehtoja kuin maakunnan syrjäisimpiin sijainteihin. Siksi valinnan mahdollisuus voi olla käytännön syistä joissakin sijainneissa rajallinen.

Henkilökohtainen avustaja ei tarvitse terveydenhoidon koulutusta, mutta soveltuvuus työhön on ehdottoman tärkeää.

Suomen Avustajapalvelut on poistanut toiminnastaan hallintovetoisen työvuorosuunnittelun niissä tapauksissa, joissa se on mahdollista ja joissa asiakas sekä avustaja haluavat itse määritellä
työtarpeensa ja työaikansa työehtosopimuksen puitteissa.

Yhtiö noudattaa toiminnassaan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta.

Pirkanmaan kunnat ottivat vuoden alussa käyttöön myös yhteisen henkilökohtaisen avun palvelusetelin. Aiemmin palveluseteli on ollut käytössä Tampereella, Nokialla, Lempäälässä ja Sastamalassa. Asiakkailla on siten jatkossa mahdollisuus valita avustaja palvelusetelillä tai nyt tehdyn sopimuksen puitteissa.

Lisäksi voimassa on työnantajamalli, jossa asiakas toimii avustajan työnantajana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?