Aikalisä kouluverkolle? Pitää pystyä parempaan!

Oriveden Kokoomus ei hyväksy tilannetta, että kaupunki kuihtuu. Me haluamme kehittää kaupunkia ja tehdä Orivedestä paikan, jossa on kaikkien hyvä asua, yrittää ja tehdä työtä.

Nyt juuri ennen ensi kevään kuntavaaleja on Oriveden luottamushenkilöt asetettu päättämään kahden koulun kohtalosta. Selvityksen mukaan ratkaisuna on lopettaa Karpin ja Hirsilän koulut vuoden ja kahden vuoden kuluttua. Selvityksen vahvin peruste on oppilasmäärän laskeminen liian alhaiseksi. Tietenkin on selvä, että jos lapsia ei ole tarpeeksi, pitää koulu lopettaa. Yksinkertaista.

Mutta kuitenkin. Poliitikko ei saa oppilasmäärä ennustetta mukisematta hyväksyä. Vastuuntuntoisen poliitikon pitää menettää yöunensa ja itsensä ruoskimisen jälkeen kehittää ajatuksia ja ideoita, miten tästä tilanteesta päästään ylöspäin, ei alaspäin. Vastuu ja velvollisuus kulkevat vaaleissa saadun valtakirjan mukana.

Me kokoomuksessa lähdemme siitä, että kaikki ongelmat ovat ratkaistavissa kestävällä ja oikeudenmukaisella tavalla

Poliitikoilta tulee vaatia näkemyksiä ja visioita ja ratkaisuehdotuksia asukasmäärän lisäämiseen, kunnan elinvoiman ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Kuntapoliitikon tehtävä on nähdä eteenpäin, visioida, luoda uutta ja kehittää. Kunnalla saa olla lupa vaurastua. Tähän on Orivedellä sijaintinsa vuoksi, osana Tampereen kaupunkiseutua,  täydet mahdollisuudet.

Oriveden Kokoomus haluaa tulevalla vaalikaudella rohkealla otteella olla rakentamassa ja kehittämässä nykyaikaista elävää ja kasvavaa kaupunkikeskusta, jossa ei mietitä koulutilojen supistamista vaan niiden lisärakentamista.

Henry Ingraeus

Puheenjohtaja

Antti Nieminen

Varapuheenjohtaja

Oriveden Kokoomus

Leave a Comment