Kymmenet paikallislehdet vapaasti luettavissa verkossa viikonlopun ajan – mukana ovat muun muassa kaikki Pirmedioiden lehdet

Kymmenet paikallislehdet avaavat maksuporttinsa tai näköislehtensä vapaasti luettaviksi viikonlopun ajaksi.

Uutismedian liiton ja paikallislehtien Pureudu paikallisiin -kampanja tuo 12.–15. marraskuuta esiin paikallislehtiä ja paikallisjournalismia sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua elämään eri puolilla Suomea.

Mukana kampanjassa ovat muun muassa kaikki Pirmediat-mediaryhmän lehdet eli Oriveden Sanomat, Akaan Seutu, Lempäälän-Vesilahden Sanomat, Sydän-Hämeen Lehti ja Ylöjärven Uutiset. Linkit lehtien avoimiin näköislehtiin on koottu Pureudu paikallisiin: Lue Oriveden Sanomia ilmaiseksi viikolla 46 -sivustolle.

Kaikkien kampanjassa mukana olevien lehtien linkit näköislehtiin on koottu Uutismedian liiton (ent. Sanomalehtien liitto) verkkosivuille osoitteeseen www.uutismediat.fi/pureudu-paikallisiin-2020.

– Sanomalehtien Liiton muuttuessa tällä viikolla Uutismedian liitoksi haluamme muistuttaa, että paikallislehdet ovat merkittävä osa suomalaista uutismediaa, Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo.

– Suomen yli 130 paikallislehdellä on keskeinen rooli suomalaisen demokratian ja sanavapauden ylläpitämisessä. Paikallislehdet tekevät tärkeää työtä niin kuntalaisten tiedonsaannin turvaamisessa kuin kuntien päätöksenteon arvioinnissa.

Pureudu paikallisiin -kampanja kannustaa suomalaisia tutustumaan lehtiin ja elämään eri puolilla maata.

– Toivottavasti moni myös intoutuu tilaamaan itselleen laadukasta ja vastuullista paikallisjournalismia. Meistä jokainen tarvitsee paikallislehtiä ja paikallislehdet tarvitsevat meistä jokaista, Hannikainen muistuttaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?