Lapset eivät saaneet tartuntoja viime viikkojen päiväkoti- ja koulualtistumisista

Lokakuun viimeisen viikon joukkoaltistumistilanteista Pirkanmaan alueen päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikoilla tuli neljä jatkotartuntaa. Sairaanhoitopiirin pandemiatyöryhmän tiedotteen mukaan ne ovat olleet aikuisten välisiä tartuntoja, joista kolme on tarttunut lähikontaktissa sairastuneeseen. Päiväkoti- ja koulualtistumisista ei ole tullut lapsille yhtään tartuntaa.

Viime päivien koronakehitys on ollut maakunnassa maltillinen. Ilmaantuvuus Pirkanmaalla on kahden viimeksi kuluneen viikon aikana 25,1 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Valtakunnallisesti tartunnat ovat kasvusuunnassa.

Viime viikolla puoli prosenttia Pirkanmaalla testatuista oli positiivisia, ja alueella todettiin 47 tartuntaa. Näistä 38:n henkilön tartunnan lähde on tiedossa.

Viime viikolla eniten tartuntoja saatiin samasta taloudesta tai perhepiiristä eli 20 tartuntaa ja työpaikoilta saatiin kuusi tartuntaa. Ulkomailta tuli seitsemän tartuntaa ja ystävän tapaamisesta kolme tartuntaa. Loput kaksi ovat eri lähteistä.

Viikon 45 lopulla Pirkanmaalla oli karanteenissa noin 1100 henkilöä. Eri ikäluokkien erot tartunnoissa ovat edelleen tasaantuneet. Yli 70-vuotiailla ei kuitenkaan todettu viime viikolla yhtään tartuntaa.

Perhejuhliin vain 50 henkilöä kerrallaan

Pandemiaohjausryhmä muistuttaa, että Pirkanmaalla yksityisjuhlien kokoontumisrajoitus on 50 henkilöä. Suunniteltaessa syksyn ylioppilas- ja valmistujaisjuhlia on kokoontumisrajoituksen lisäksi huomioitava juhlatilan koko, jotta paikalla olijat voivat pitää riittävät turvavälit. Käsi- ja yskimishygienia on tärkeä muistaa.

Koulujen joulujuhlia suositellaan järjestettäväksi ulkona tai luokittain. THL suosittelee, että pikkujouluja vietetään korkeintaan kymmenen hengen ryhmissä. Joulunajan muutkin tapahtumat kannattaa pitää ensisijaisesti ulkona turvavälit ja maskit huomioiden.

Leave a Comment