Isidora Ubavić ihastui ruskaan ja odottaa pääsyä liigakentälle

orpo_isidora_ubavic
Isidora Ubavić pitää sateisesta säästä. Hän arvelee selviävänsä hyvin Suomen pimeistä kuukausista, jos talvi tuo sopivasti lunta. Kuva: Juha Jäntti

OrPon liigajoukkueen ulkomaalaisvahvistus, serbialainen Isidora Ubavić, saapui Suomeen ja Orivedelle viimein pitkän odotuksen jälkeen aivan syyskuun lopulla. Tarvittavat lupajärjestelyt veivät yleisen poikkeustilan vuoksi odotettua pidemmän ajan.

Ubavić on iloinen siitä, että hän pääsee taas kunnolla lajiharjoittelun pariin ja pelaamaan. Lajitreenit ovat jääneet vähiin sen jälkeen, kun hänen kautensa päättyi kroatialaisessa ŽOK Osijek -joukkueessa keväällä koronaepidemian vuoksi ennen aikojaan.

– Kotikaupungissani ei ole joukkuetta, jossa olisin voinut harjoitella. Tein kesätauon aikana yksin fysiikkaharjoitteita. Lisäksi tein jonkin verran lajiharjoituksiakin sisareni kanssa. Hänkin on aktiivipelaaja.

Ubavić aloitti lentopallon pelaamisen 7-vuotiaana. Sitä ennen hän ehti jo kokeilla tennistä, mutta lentopallo tuntui kiinnostavammalta. Tiistaina 21 vuotta täyttänyt Ubavić on harjoitellut ja pelannut lajivalinnan jälkeen tiiviisti koko 14 vuoden ajan. Vain polvileikkaus toi reilun puolen vuoden poissaolon pelikentiltä.

Edelliset viisi vuotta Ubavić on pelannut kroatialaisissa joukkueissa paikkakunnilla, joissa hän on myös käynyt koulua ja opiskellut. Neljä vuotta kului ykkösdivisioonatason joukkueessa. Viime kaudella Ubavić pelasi Kroatian pääsarjatasolla yltäen pelitehotilastoissa aivan kärkisijoille.

Kesä ja syksy toivat sopimustarjouksia monista eri seuroista ympäri Eurooppaa.

– Yksi unelmani olisi pelata Italiassa, mutta vielä tässä vaiheessa istuisin siellä enimmäkseen vaihtopenkillä. Halusin päästä joukkueeseen, jossa saan pelata ja pystyn siten kehittymään pelaajana.

Valinta osui OrPoon, koska täällä kokonaispaketti tuntui olevan parhaiten kohdallaan.

– Täällä on osaava valmentaja, hyvä joukkue ja toimivat olosuhteet. Suomessa on myös tasokas liiga, joka tarjoaa kovia otteluita. Uskon, että täällä voin kehittyä parhaalla mahdollisella tavalla eteenpäin.

Ubavić on syrjässä OrPon ensimmäisistä otteluista, koska hän on vasta päässyt aloittamaan täysitehoisen harjoittelun joukkueen kanssa. Oma ensimmäinen peli uuden joukkueen paidassa koittaa viikon-parin sisällä.

Kun Ubavić saapui Suomeen, hän ihastui heti näkemäänsä luontoon ja syysruskan värimaailmaan. Orivedellä on vähän enemmän asukkaita kuin Ubavićin kotikaupungissa, joka on 5 000 asukkaan Šid. Elämä on täällä rauhallisemman oloista, mutta ei kuitenkaan liian hiljaista.

– Olen jo tainnut jollakin tavalla kotiutua tänne. Pidän kaupungista ja ihmisistä, jotka ovat hyvin ystävällisiä. Kun joukkueessakin on tosi mahtava yhteishenki, on kunnia päästä tällaiseen paikkaan ja hienoon tiimiin mukaan.

Leave a Comment