Oriveden paikallisravit kisataan Jämsässä – osallistujia raveihin on saatu runsaasti

Ponilähtö
Oriveden ravit pidetään Jämsässä. Ponilähtöihin on ilmoittautunut 17 shetlanninponia. Kuva: Elina Syrjä

Paikallisravitapahtumat ovat olleet niin pitkään tauolla, että koronatilanteen helpottuessa Oriveden paikallisravit keräsi todella runsaan osallistujamäärän sunnuntaiksi Jämsään.

Jämsän Kilpakorpi ravien pitopaikaksi valittiin, sillä siellä rata antaa yleisötapahtumalle väljemmät puitteet kuin Mänttä, jossa seura on perinteisesti ravinsa järjestänyt. Jämsässä on tilaa etäisyyksille ja turvalliselle toiminnalle. Katsojia mahtuu paljon ja ja hevosvarikko on selvästi omana alueenaan.

Tapio Laakson Merran Tahti järjesti ennätyksellisen soolojuoksun edellisen kerran Oriveden raveihin osallistuessaan. Nyt hevonen on jälleen viivalla näyttämässä kylmäveristen päälähdössä takakavioitaan muille. Kovan haasteen antaa Hevosurheilun kuukauden hevonen Karlo Kangasalta ja neljä muuta.

Juupajoelta uusi ohjastajalupaus Siiri Mäkinen tuo lämminveristen päälähtöön kovan Werner Orsin.

Eräjärveltä Parvelan Retun tallikavereista starttaa neljävuotias Siirin Santtu, jolla on alla tuore voitto Lahden raveista. Siirin Santtu on Petri Laineen menestyksekkään tamma Maisirin ensimmäinen varsa.

Tapahtuma aloitetaan kahden ponilähdön voimin. Kilometrin kierrosta lähtee taivaltamaan peräti 17 pientä shetlanninponia.

Lue lisää ohjastajalupaus Siiri Mäkisestä: Siiri Mäkisen tavoitteet korkealla – haaveena saada raviurheilusta ja valmennuksesta elämänura

 

EDIT: Korjattu otsikkoon ja kuvatekstiin oikeaksi ravien järjestämispaikaksi Jämsä 20.8.2020 klo 8.50.

Leave a Comment