THL suosittelee kasvomaskin käyttämistä joukkoliikenteessä – myös Nysse on päivittänyt turvallisuusohjeistuksensa suosituksen mukaisesti

Tampereen seudun joukkoliikenne eli Nysse on päivittänyt turvallisuusohjeistuksensa THL:n suosituksen mukaiseksi. Ohjeistuksessa todetaan nyt, että Tampereen seudun joukkoliikenteessä suositellaan käytettäväksi kasvomaskia.

Nysse on aiemmin suositellut matkustajia harkitsemaan suojavarusteiden käyttöä, ellei riittävän fyysisen etäisyyden säilyttäminen ole mahdollista. Oikein käytettynä kasvomaskin on todettu vähentävän viruksen mahdollista leviämistä ympäristöön.

THL antoi torstaina 13. elokuuta kansalaisille suosituksen kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voi välttää.

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana.

Suositus koskee myös Pirkanmaan sairaanhoitopiiriä, sillä Taysin mukaan Pirkanmaalla on todettu viimeisen kahden viikon aikana kahdeksan koronavirustartuntaa.

Nyssen ohjeistukseen lisätty maskisuositus ei poista aiempia ohjeita, vaan täydentää niitä.

Nyssen ohjeissa todetaan, että käytä kasvomaskia ja aseta maski kasvoille hyvissä ajoin ennen liikennevälineeseen nousemista. Matkustaa joukkoliikenteessä saa vain terveenä ja hyvästä käsihygieniasta on huolehdittava.

Myös turvavälit on yhä muistettava. Ohjeissa kehotetaan välttämään ruuhkabusseja aina kun se on mahdollista ja valitsemaan hiljaisempi vuoro ruuhka-ajan ulkopuolelta. Joukkoliikenteen käyttäjiä kehotetaan varaamaan matkoille myös aikaa, jotta ruuhkaisen vuoron voi tarvittaessa vaihtaa myöhemmin kulkevaan.

Ohjeissa muistutetaan myös yskimään käsien sijaan nenäliinaan tai hihaan. Lisäksi käteisen käyttöä olisi vältettävä ja suosittava matkakortin tai Nysse Mobiilin käyttöä.

Tampereen seudun joukkoliikenne tiedottaa myös, että se päivittää ohjeistusta tarvittaessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?