Nyssykkä aloittaa Orivedellä ensi viikolla – kyse on keskustan ja juna-aseman välisestä kutsuliikenteestä

Oriveden keskustan ja Oriveden rautatieaseman välillä aloittaa ensi viikon maanantaina uusi liityntäliikennepalvelu Nyssykkä.

Kyse on Nysseen liittyvästä joukkoliikennepalvelusta, jossa asiakas tilaa kyydin soittamalla viimeistään 60 minuuttia ennen junan aikataulun mukaista lähtö- tai saapumisaikaa Orivedellä.

Nyssykässä käyvät ilman lisämaksua Nyssen E-vyöhykkeellä voimassa olevat kausiliput sekä VR:n liput, jotka ovat voimassa samana päivänä Orivedeltä tai Orivedelle.

Nyssen arvolippu ei Nyssykässä eikä junissa kelpaa. Pelkän Nyssykkä-matkan voi kuitenkin maksaa Nyssen mobiililipulla, kortilla tai käteisellä. Mobiililipulla ja kertalipulla ei kuitenkaan voi maksaa junamatkaa.

Nyssykän liikennöinnistä vastaa Taksi Orivesi ja palvelu on saatavilla myös iltaisin ja viikonloppuisin. Liikennöintiä hoidetaan 8-paikkaisella taksilla, jossa pyörätuolin kuljettaminen on mahdollista. Saattajan matka on maksuton. Polkupyörän ja lastenvaunujen kuljetus ei ole mahdollista.

Oriveden linja-autoasemalta pääsee rautatieasemalla myös Nyssen linjalla 95A. Se kulkee ensi maanantaista lähtien arkisin aseman suuntaan kuudesti päivässä ja asemalta keskustaan on seitsemän vuoroa. Viimeinen vuoro asemalta keskustaan lähtee illalla puoli kuuden jälkeen.

Tampereen seudun joukkoliikenteen Oriveden ja Tampereen välisellä Nysse-yhteydellä 95X siirrytään myös ensi viikolla talvikauden aikatauluihin. Liikennöitsijä on Valkeakosken Liikenne oy.

Maanantaista lähtien Nysse-yhteydellä pääsee linja-autolla Orivedeltä Tampereelle arkisin. Vuoroja on viisi päivässä, joista varhaisin lähtee Orivedeltä hiukan ennen aamukuutta.

Myös Tampereen suunnasta Orivedelle Nysse-yhteys kulkee arkipäivisin. Vuoroja on viisi, joista myöhäisin lähtee Tampereen linja-autoasemalta iltapäivällä neljän jälkeen.

EDIT: Juttuun on korjattu 4.8.2020 klo 9.50, että Nyssen arvolippu ei kelpaa Nyssykässä eikä junissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?