Heinäkuu on suosikki, mutta paljon hyvää löytyy lomailun kannalta muistakin kesäkuukausista

Heinät vastavalossa.

Kesäkuu on tuntunut jo selkeästi kesältä. Edessä siintelee heinäkuu, joka on monen mielestä paras lomakuukausi. Kuva: Juha Jäntti

Heinäkuu on paras ja mieleisin lomakuukausi. Se sai ainakin suurimman kannatuksen viime viikon verkkokyselyssämme. Tosin saimme tällä kertaa tiistaihin mennessä vain 10 vastausta, joten tulos ei kuvasta täydellä varmuudella laajempien kansanjoukkojen tuntoja.

Heinäkuuta kannatti 4 vastaajaa, ja kesäkuu tuli aivan kannoilla kolmen kannatuksen voimin. Elokuulle riitti kaksi ääntä. Toukokuu oli mieleisin yhdelle vastaajalle.

Saadut kommentit toivat esille kunkin suosikkikuukauden parhaat puolet.

– Kesän alku on parasta Suomessa, silloin on luonto kauneimmillaan, kuvaili yksi kesäkuun kannattajista.

Moni sinnittelee ainakin heinäkuulle, jos on mahdollisuus valita loma-aika.

– Silloin on jo kovasti loman tarpeessa. Heinäkuu menee töissäkin, kun on levännyt ja asiakkaatkin kesämielellä.

– Luonto on ihanan kesäinen heinäkuussa.

Elokuu sai kannatusta, koska silloin erilaiset matkailukohteet eivät ole enää täynnä perheitä. Koulujen alkamisen jälkeen tulee väljempää.

– Säät ovat usein olleet parhaat elokuussa.

Hienot puolensa ovat myös myöhäisessä keväässä, kun kesän on vasta tuloillaan. Yhden vastaajan mielestä toukokuu on ykkönen.

– Vuoden paras aika on lumien lähdöstä lehdentuloon. Silloin on usein sopivan lämmintä ulkona oleiluun ja pihahommiin, eikä rehevyys ole vielä ryöpsähtänyt yli. Luonnossa tapahtuu hurjasti tänä aikana, eikä hyttysiäkään yleensä ole kiusaksi asti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?